't Amsterdammertje en Noble toegetreden tot Alliance Gastronomique

't Amsterdammertje en Noble toegetreden tot Alliance Gastronomique
Andre Gerrits (l) en Edwin Kats, nieuwe leden van Alliance Gastronomique

De restaurants 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en Noble in 's-Hertogenbosch zijn toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique.

Tijdens het Alliance eindejaarsfeest op maandagavond 27 november in de villa van Dorset in Borne, vond de inauguratie plaats. Onder leiding van Willem Dankers en Kitty Leurink genoten alle Alliance leden van een feestelijke avond. De nieuwe leden werden er tevens verwelkomt binnen het langst bestaande culinaire verbond binnen Europa.

Restaurant ‘t Amsterdammertje

André Gerrits (38) is met zijn Amsterdammertje jaren lid geweest van de JRE en vervulde ook bestuursfuncties bij deze club. 'Formeel ben ik nog tot 31 december lid. Maar de vereniging weet al langer dat ik stop. Zonder ruzie. Zonder rancune. Het is een geweldige club. Ik heb er vrienden gemaakt en veel geleerd; maar we zijn nu toe aan een volgende stap. Ik denk dat de Alliance beter bij onze ambities past. Bij de JRE zitten veel restaurants in hun beginfase, ook zoals wij negen jaar geleden begonnen. Zij leren van de oudere leden en daar is niets mis mee; maar zelf ben ik ook nog heel leergierig en willen we doorgroeien. Er is een sterke drive om met 't Amsterdammertje nog beter te worden.' Gerrits heeft tachtig stoelen te vullen in zijn zaak.

t Amsterdammertje onder leiding van chef-kok en eigenaar Gerrits staat bekend om zijn moderne, pure en eerlijke gerechten met een klassieke basis. In de monumentale Oudhollandse boerderij in Loenen aan de Vecht worden gasten door middel van culinaire gerechten uit de internationale keuken meegenomen over de hele wereld. In december 2010 is ’t Amsterdammertje bekroond met een Michelinster.

Restaurant Noble

Noble in ’s-Hertogenbosch is het restaurant van chef-kok en eigenaar Edwin Kats. Het restaurant zit in een stijlvol pand met een zeer rijk culinair verleden, op de grens van de stad en de natuur. Noble is door Michelin in 2016 bekroond met een ster.

Jonge en enthousiaste ondernemers

Voorzitter Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is verheugd met deze aanwinsten. 'Geweldig twee van deze twee vakbroeders, met prachtige huizen bij onze club te krijgen', aldus Van Gulick. Alliance Gastronomique telt nu 39 leden. Van de 39 restaurants van Alliance zijn er 6 gevestigd in België.

Alliance Gastronomique
Marc van Gulick

50-jarige Alliance Gastronomique

Dit jaar heeft de Alliance Gastronomique haar 50-jarig jubileum gevierd. De aftrap van het jubileumjaar werd gegeven op 9 maart bij De Bokkedoorns in Overveen. Leden, oud-leden en relaties waren in grote getale bijeengekomen om dit jubileum te vieren.
In april zijn alle leden afgereisd naar Brugge voor een culinair weekend en de gasten hebben in de verschillende seizoenen kunnen genieten van de drie Supernovae evenementen die door het hele land heen zijn georganiseerd.

Leestips:

Alliance: eigen opleidingsprogramma voor keuken en bediening

Alliance gaat van start met eigen college

Foto's jubileumfeest Alliance maart 2017