Koffie-award voor Kaldi-oprichter Hans Tietema

Koffie-award voor Kaldi-oprichter Hans Tietema

Hans Tietema, oprichter van franchiseketen Kaldi koffie & thee, heeft tijdens het European Coffee Awards & Galadiner de prijs in ontvangst genomen voor Outstanding contribution to the European Coffee Industry.

De European Coffee Awards zijn de meest vooraanstaande prijzen in de Europese koffie- en food-to- go markt. In het jubileumjaar van het koffiesymposium wordt er, middels deze prijzen, extra nadruk gelegd op de erkenning en promotie van de bedrijfs- en individuele uitmuntendheid in de hele sector. Hans Tietema won als enige Nederlander een award.

Meer dan 10.000 executives hebben hun stem uitgebracht en de winnaars zijn gekozen door mensen werkzaam in de koffie- en food-industrie, wat deze Awards binnen het vakgebied zo toonaangevend maken.

Hans Tietema is enorm blij en vereerd dat hij als enige Nederlander deze Europese Award in handen kreeg: 'Ik ben onwijs trots dat ik als oprichter van Kaldi tijdens het tiende Europese koffiesymposium deze prijs mocht ontvangen. Ik wil mijn speciale dank uitspreken aan het hele team en alle franchisenemers van Kaldi. Dat we als koffieketen deze prijs hebben gekregen, is voor ons een beloning voor al onze inzet en een bewijs dat we als professionals bestempeld worden.'

Het plan van Kaldi begon allemaal met een potje zaalvoetbal en via-via ging de deur naar de koffiewereld open. Een uniek horeca-retail concept was geboren. Nu, 17 jaar verder, is de franchiseformule 30 vestigingen en 11 mobiele espressobars rijker, verspreid over geheel Nederland. Hiermee staat Kaldi in de top 5 van de grootste aanbieders op het gebied van kwaliteitskoffie
en -thee in Nederland.