Pannenkoekenrestaurants starten actie met PoëziePretPlacemat

Pannenkoekenrestaurants starten actie met PoëziePretPlacemat
(c) Caspar

Bij 75 pannenkoekenrestaurants in Nederland ligt sinds dit weekend de PoëziePretPlacemat op tafel. De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) startte deze actie voor mensen met een verstandelijke beperking en nodigt pannenkoekeneters uit om een gedicht te maken.

Daarbij kunnen mensen met een verstandelijke beperking vanaf 12 jaar meedoen met de landelijke poëziewedstrijd 'Het Andere Gedicht', georganiseerd door Special Arts.

PoëziePretPlacemat

De feestelijke aftrap van de actie vond plaats bij Pannenkoekenboerderij De Wildenburg in Baarn. Special Arts heeft de PoëziePretPlacemat in samenwerking met de Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) ontworpen. Tot eind december ligt de placemat bij alle aangesloten pannenkoekenrestaurants in Nederland. Op de PoëziePretPlacemat staan foto’s, filmpjes en gedichten van mensen met een verstandelijke beperking. Barbara Hietink uit Zaltbommel van wie het gedicht Binnenpretjes op de placemat staat, was bij de start van de actie.

Robert Dorresteijn, van pannenkoekenrestaurant De Wildenburg in Baarn krijgt de placemat overhandigd.

VEP en Special Arts willen zoveel mogelijk mensen stimuleren om mee te doen aan de wedstrijd. Vooral omdat het zowel de taalvaardigheid als het zelfvertrouwen en daarmee de emancipatie van mensen met een verstandelijke beperking vergroot.