Arturo Dalhuisen over Michelinster voor The White Room: 'Ik wilde niets liever dan die ster'

Arturo Dalhuisen over Michelinster voor The White Room: 'Ik wilde niets liever dan die ster'

'Ik wilde niets liever dan die ster', zegt een totaal overrompelde Arturo Dalhuisen nadat maandag 11 december bekend is gemaakt dat The White Room een Michelinster heeft gekregen. 'Dit is voor mij niet te bevatten nu.'

'Het is gewoon niet normaal. We zijn zoveel gebeld door de media', zegt Arturo Dalhuisen op het podium. 'Maar je weet gewoon niets. Het is gewoon afwachten. En nu sta ik hier. Ik sta hier zó graag', zegt hij lachend. 'Het is gewoon niet te bevatten. Elke dag zijn we aan het strijden om het hoogst haalbare mee te geven wat we kunnen. Michelin, we gaan bewijzen dat we die ster waardig zijn.'

Arturo Dalhuisen van The White Room

Chef-kok Arturo Dalhuisen staat aan het roer van de brigades van restaurant The White Room van het Amsterdamse NH Krasnapolsky. Jacob Jan Boerma is als consulting chef verbonden aan het Amsterdamse Krasnapolsky. De Leest heeft 11 december haar drie sterren behouden. Boerma is daar blij mee, maar lijkt vooral onder de indruk van de ster die zijn pupil Arturo Dalhuisen kreeg. ‘Ik dacht dat Arturo om zou vallen, maar hij staat nog.'

Dalhuisen komt van driesterrenrestaurant De Leest van Jacob-Jan Boerma. Dalhuisen was daar drie jaar lang souschef. Hij won in 2010 het NK Jonge Koks tot 25 jaar. Eerder werkte hij onder meer werkte voor Valuas in Venlo en bij De Swarte Ruiter in Holten.

The White Room by Jacob Jan Boerma opende in april 2016 de deuren. Jacob Jan Boerma zei tijdens de opening over Dalhuisen: ‘Hij verdient het een eigen keuken te hebben. Samen gaan we hier mooie dingen laten zien.’