€350.000 crowdfunding voor Amersfoortse brouwerij

€350.000 crowdfunding voor Amersfoortse brouwerij

Rock City opent in Amersfoort een eigen brouwerij met brewpub. Om de brouwerij te openen zijn de eigenaren een crowdfundingcampagne gestart. Binnen 37 dagen wist Rock City samen met 237 investeerders het minimale streefbedrag van 350.000 euro op te halen.

Sinds 2014 brouwde Rock City in ketels van anderen. Nu willen ze hun eigen brouwerij met proeflokaal openen. 'Bij anderen komen we productiecapaciteit tekort en we willen bovendien ontzettend graag onze eigen brewpub openen, waar ons bier direct geproefd kan worden. Zo maken we van Amersfoort weer de bierstad die het ooit was', aldus ondernemer Koen Overeem.

'Amersfoort heeft behoefte aan brouwerij'

Dat meer mensen in Amersfoort zitten te wachten op een nieuwe brouwerij werd volgens Rock City duidelijk toen binnen 37 dagen het minimale streefbedrag van 350.000 euro werd opgehaald. Een recordbedrag voor CrowdAboutNow. Het crowdfundingplatform heeft meer dan 20 campagnes gedraaid voor brouwerijen in heel Nederland.

Lees meer over Crowdfunding

5 ton crowdfunding voor brewpub

Brouwerij Rock City AmersfoortDe brouwers willen ook een brewpub openen. Om dat te  kunnen doen moet er in totaal 500.000 euro opgehaald worden. De campagne loopt nog 21 dagen. Investeren kan via: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/rockcity