Motel One opent tweede Nederlandse hotel in Amsterdam

Motel One opent tweede Nederlandse hotel in Amsterdam

De Duitse hotelketen Motel One opent een tweede Nederlandse hotel, bij het Amsterdamse Waterlooplein. Piet Hein Eek tekende voor het design, waarin vlooienmarkt, upcycling en oude Nederlandse meesters de rode draad vormen.

De Duitse hotelketen Motel One opent een tweede vestiging in Amsterdam, ook de tweede in Nederland. Het tweede hotel werd eind 2015, bij de opening van het eerste hotel, al aangekondigd.

Voor de inrichting van dit centraal gelegen hotel aan het Waterlooplein is gekozen voor drie thema’s: vlooienmarkt, upcycling en oude Nederlandse meesters.

Inspiratie voor het design komt onder andere voort uit de nabijgelegen vlooienmarkt op het Waterlooplein. De Nederlandse kunstenaar Piet Hein Eek combineerde deze thema’s in de inrichting, waarbij uitvergrote werken van de oude meesters in combinatie met antieke objecten in het oog springen.

‘We zijn trots om onze positie in de Nederlandse markt te versterken met een tweede hotel in Amsterdam,’ aldus Dieter Müller, CEO en oprichter van de Motel One Group. ‘Het nieuwe hotel onderstreept onze uitbreidingsstrategie, die zich richt op het oprichten van Motel One hotels op centrale locaties in alle aantrekkelijke steden van Europa voor betaalbare prijzen - in lijn met ons motto ‘Like the Price. Love the Design’.'

Motel One als luxueuze vlooienmarkt

In het tweede Amsterdamse hotel heeft Motel One gekozen voor een bijzondere en luxueuze interpretatie van vlooienmarktcharme. Van opgepoetste tweedehands ramen, deuren, kasten en houten planken als muurbekleding en een kroonluchter van antieke vlooienmarktlampen, tot een fijne werktafel met geïntegreerde en zelfgecreëerde tafellampen.

Het zijn enkele pronkstukken van designer Piet Hein Eek voor de One Lounge van de tweede Nederlandse Motel One vestiging aan het Waterlooplein. Niet alleen geven zij het hotel een speciale en lokale touch, het design ondersteunt tegelijkertijd Motel One’s geloof in duurzaamheid.

Oude meesters versus moderne designers

Het design van de One Lounge speelt met licht en schaduw en lichte en donkere contrasten. Zo laat een uitgebreide muurbewerking close-up details zien, geïnspireerd op meesters als Rembrandt en Vermeer, die zijn omlijst door fotolijsten afkomstig van de vlooienmarkt. Zelfs de tafels bevatten speciale afdrukken van de Nederlandse meesters.

Niet alleen oude meesters worden geëerd in het Motel One hotel, ook moderne internationale en lokale designers krijgen een podium. Zo maken gasten kennis met Nederlandse kunst via een uitgebreide muurbewerking van close-up details, geïnspireerd op meesters als Rembrandt en Vermeer maar wordt ook aandacht besteed aan internationale en lokale designers. Er staan onder meer Chesterfield sofa's van Poltrona Frau, fauteuils van het Italiaanse Poliform, stoelen van Moooi en barkrukken van Pepe Heykoop, waar ook gerecyclede materialen in zijn verwerkt.