Leon Mazairac stopt met Podium onder de Dom

Leon Mazairac stopt met Podium onder de Dom

Chef-kok Leon Mazairac stopt na tien jaar met zijn Utrechtse restaurantconcept Podium, dat de laatste 4,5 jaar in hotel Dom zat. Hij verlaat het restaurant per 1 februari om zich te richten op een nieuw project. Het restaurant blijft nog even open, maar zal op den duur sluiten.

Chef en mede eigenaar Leon Mazairac heeft in goed overleg met zijn compagnon Jan van der Grift besloten na ruim 10 jaar Podium een volgende stap te gaan zetten. Waar en wat dat is laat hij nog even in het midden. 'Soms is het goed om even afstand te nemen van de onderneming om tot nieuwe ideeën te komen', aldus Mazairac.

'En ondanks dat Podium nog altijd goed vol zit ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. De stap naar Podium op de Domstraat in 2013 en de samenwerking met Hotel Dom was een logische stap. Zo ambitieus als we zijn hebben we daar met het team een mooie stabiele en voor Utrecht unieke zaak van gemaakt! Een zaak die Utrecht nodig had met allure, aandacht voor oprechte kwaliteit en losse maar hoogwaardige service.'

Podium startte in 2008 aan de Lange Nieuwstraat, waar het tot de verhuizing naar de huidige locatie zat. Op die plek opende in 2013 Simple.

Leon Mazairac zal per 1 februari bij restaurant Podium onder de Dom vertrekken om zich volledig op zijn nieuwe project te richten. Zijn compagnon zal met het huidige team de zaak voorlopig gaan voortzetten. Of er daarna een nieuwe Podium komt voor het volgende project laat Mazairac nog in het midden. Website Indebuurt weet te melden dat de onderneming op termijn te koop zal worden gezet.