Drie nieuwe leden voor Les Patrons Cuisiniers

Drie nieuwe leden voor Les Patrons Cuisiniers
Egon van Hoof, Yuri Wiesen, Erik de Mönnink

Egon van Hoof van Mos in Amsterdam, Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten en Yuri Wiesen van restaurant Wiesen in Eindhoven zijn alle drie toegetreden tot restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers. Twee leden vallen af.

John Halvemaan en Raymond Prinsen zijn geen lid meer van de Patrons. Het totaal aantal leden komt hiermee op 23.

De inauguratie van de drie sterrenchefs: Egon van Hoof, Erik de Mönnink en Yuri Wiesen vond plaats op 28 januari 2018. Bij Koetshuis de Zadelhoff in Breukelen tijdens het derde Grand Gala des Patrons.

Tijdens deze bijeenkomst werd ook het nieuwe loyaliteitsprogramma Les Patrons Cuisiniers Route Culinaire gepresenteerd.

Wanneer gasten voortaan bij een Patron komen lunchen of dineren, kunnen deze ter plekke zijn foto in deze nieuwe Patrons-gids laten signeren. Heeft een gast tien handtekeningen van tien verschillende Patrons verzameld dan wordt hem/haar door de Patrons een Magnum Pommery Champagne aangeboden.

Bij twintig handtekeningen van twintig verschillende  leden zullen de gidshouder en tafelgenoot tijdens het Grand Gala 2019 als persoonlijke gasten worden verwelkomd. patrons

Cees Helder

Sinds de oprichting 26 jaar geleden is er in het Nederlandse culinaire landschap veel veranderd. Maar het gezamenlijke doel van Les Patrons Cuisiniers is volgens Cees Helder, voorzitter en mede-oprichter, onveranderd gebleven. 'Elk van ons streeft naar perfectie. Altijd.’ Om hun broederschap en passie voor het vak in stijl te vieren komen alle Patrons eenmaal per jaar samen om zij aan zij te koken. Dit gebeurt tijdens het Grand Gala des Patrons dat in 2018 haar derde editie beleefde.

De 250 gasten werden met champagne en bites ontvangen. Daarna konden ze genieten van een zesgangendiner waarvoor alle aanwezige Patrons gezamenlijk de mouwen hadden opgestroopt. Een en ander natuurlijk begeleid door prachtige wijnen die door de Patronnes (de gastvrouwen) geserveerd werden. Het diner werd muzikaal omlijst door Michiel Borstlap, een pianist die eveneens weet wat passie is. Als afsluiting was er nog de gelegenheid voor een meet & greet met Les Patrons.

Drie nieuwe Patrons

Voor Egon van Hoof, Erik de Mönnink en Yuri Wiesen van restaurant Wiesen in Eindhoven was de avond extra bijzonder. Na het diner werden ze namelijk als Patrons geïnaugureerd.

Patrons
Cees Helder

Met deze nieuwe lichting ambitieuze sterrenchefs in hun midden bewijst het culinaire genootschap eens te meer zijn status als dé club voor Nederlands meest toonaangevende smaakmakers en restaurateurs.

De restaurantvereniging

Op 14 oktober 1991 richtten Toine Hermsen, Cees Helder, Henk Savelberg, John Halvemaan, Constant Fonk, Maartje Boudeling, John Kern, Emmanuel Mertens en Paul Fagel de club op.

Sindsdien is dit culinaire broederschap alleen maar sterker geworden. Het vak, volgens elk van hen afzonderlijk, het allermooiste dat er bestaat, is echter ook een mentaal en fysiek zeer zwaar vak.

Geen lid meer

Medeoprichter en voorbeeld voor velen, John Halvemaan, heeft wegens gezondheidsredenen zijn lidmaatschap moeten beëindigen.

Ook Raymond Prinsen (lid sinds 1999) heeft wegens gezondheidsredenen zijn lidmaatschap (tijdelijk) moeten opzeggen. Met de inauguratie van Egon van Hoof, Erik de Mönnink en Yuri Wiesen telt het culinaire genootschap dat inmiddels al drie generaties bestrijkt, met ingang van 2018 nu 23 leden.

De 23 leden:

Regio Noord: Jef Schuur, Lucas Rive, Martin Kruithof en Jarno Eggen.

Midden: Marcel van der Kleijn, Egon van Hoof, Wilco Berends, Karl van Baggem, André van Doorn, André van Alten, Erik de Mönnink, Lars van Galen, Erik van Loo en Jos Grootscholten.

Zuid: Thijs Meliefste, Edwin Vinke, Johan van Groeninge, Yuri Wiesen, Soenil Bahadoer, René Brienen, Eric Swaghoven, Toine Hermsen.

Bangkok: Henk Savelberg.