Best Western breidt uit in Groningen

Best Western breidt uit in Groningen
Best Western Plus Hotel Groningen

Best Western Hotels & Resorts breidt uit in Groningen. Het voormalige Hampshire Hotel Plaza Groningen en het Hampshire Hotel Groningen Centre sluiten zich per 1 april aan bij de keten.

De hotels gaan verder onder de namen Best Western Plus Hotel Groningen en Best Western Hotel Groningen Centre. Beide hotels behouden hun eigen identiteit, maar maken met de overgang gebruik van de naamsbekendheid en het wereldwijde distributienetwerk van de keten.

Best Western Plus Hotel Groningen

Best Western Plus Hotel Groningen is een full service hotel gelegen op het snijpunt tussen de A7 en de A28 aan de rand van de stad Groningen. Het hotel beschikt over 121 hotelkamers, waarvan het merendeel uitzicht biedt op het Hoornsemeer. De komende maanden worden 23 standaard kamers gerenoveerd en voorzien van nieuwe bedden, vloerbedekking, gordijnen en volledig nieuwe badkamers. Ook het zwembad wordt gerenoveerd.

Leestip: Binnenkijken bij Van der Valk Leeuwarden en Thom van der Heide

Meerplan: hotel komt pal aan het water

De gemeenteraad van Groningen heeft ingestemd met het zogenaamde Meerplan. Na uitvoering van het Meerplan komt het hotel pal aan het meer te liggen. Het meer wordt uitgegraven naar het hotel toe en het hotel wordt voorzien van een nieuw terras. Tussen het meer en het hotel wordt bovendien een boulevard gemaakt. Het Meerplan voorziet daarnaast in een tweetal steigers waar bootjes kunnen aanmeren.

Leestip: De 10 Airbnb accommodaties met de meeste likes op Instagram

Best Western Hotel Groningen Centre
Best Western Hotel Groningen Centre

Best Western Hotel Groningen Centre

Binnen de stadsgrachten ligt Best Western Hotel Groningen Centre op slechts tien minuten loopafstand van het Centraal Station en de Grote Markt. Het hotel beschikt over 77 hotelkamers en zes volledig ingerichte appartementen (tegenover het hotel) voor langer verblijf.

Best Western en Best Western Plus zijn twee van de elf merken die wereldwijd door Best Western Hotels & Resorts worden gevoerd. In België en Nederland biedt Best Western Hotels & Resorts momenteel 49 hotels, waarvan zes hotels nog in aanbouw zijn. Deze worden gedurende 2018 en begin 2019 geopend. De keten staat op de dertiende plek in de Top 100 Grootste Bedrijven.