Eden Hotels terug op Nederlandse markt

Eden Hotels terug op Nederlandse markt

Het merk Eden Hotels is vanaf vandaag terug in Nederland. De naam van het bedrijf van de familie Dijkstra verdween na het overnemen van Hampshire Hotels naar de achtergrond, maar staat nu weer helemaal op de kaart.

Op de Nederlandse kaart, want de nieuwe hotelgroep Eden Hotels omvat dertien hotels in eigen land. Een strategische keuze van directeur Léon Dijkstra, kleinzoon van Doede Dijkstra die in 1947 de basis legde voor het familiebedrijf, om een meer lokale beleving en een nog hogere gastvrijheidsstandaard te kunnen garanderen.

Om de (her)lancering van de hotelgroep met alle dertien hotels te vieren, reisde Léon Dijkstra het land door om het moment persoonlijk met alle hotelteams te vieren. Deze ‘Léontour’ ging gepaard met het ophangen van een portret van zijn vader Sjoerd Dijkstra die het familiebedrijf de naam Eden Hotels gaf.

Als onderdeel van Eden Hotels krijgen de hotels hun regionale karakter terug en staat een laagdrempelig thuis-gevoel en persoonlijke aandacht meer dan ooit centraal. De nieuwe huisstijl en hotelwebsites gaan vandaag live en ook de social media-kanalen opereren nu onder de naam Eden Hotels en op basis van de nieuwe positionering.

Einde merk Hampshire nabij: alle eigen hotels worden Eden Hotels

Eden Hotels

Alle dertien Eden Hotels voeren hun eigen naam – alleen Eden Hotel Amsterdam, dat van oorsprong zo heette, heeft Eden op de gevel – en worden zo teruggegeven aan de regio en de general manager. Van Designhotel Maastricht tot Oranje Hotel Leeuwarden en van The Manor Amsterdam tot Hotel Mooi Veluwe Putten – ze hebben elk hun eigen karakter, sfeer en beleving.

Directeur Léon Dijkstra is blij dat het merk terug is: 'Het begon allemaal in 1947, toen mijn opa een hotel in Tzummarum kocht. Vanaf dat moment was mijn familie, eerst onder leiding van opa Doede, toen van vader Sjoerd en nu van mij, een hotelfamilie. In 1977 kocht mijn vader het Eden Hotel aan de Amstel in Amsterdam en zo kwam Eden voor het eerst bij ons bedrijf binnen. Ik was meteen aan die naam gehecht en we kozen het in 1999 als merk voor onze groep van drie hotels. Dat Eden Hotels nu, twintig jaar later, 13 hotels omvat vind ik geweldig.'

Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat bestaat uit 21 eigen hotels met een uniek karakter. De hotels zijn ondergebracht bij drie merken: Eden Hotels, Hampshire Hotels en Holiday Inn. Elk hotel is onlosmakelijk verbonden met de buurt en het lokale leven.

De hotels onder de vlag van Eden binnen de totale groep zijn American Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, Rembrandt Square Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Hotel de Broeierd Enschede, Hotel Holthurnsche Hof Berg en Dal, Crown Hotel Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden en Hotel Mooi Veluwe Putten.