Wagamama opent restaurant in Utrecht

Wagamama opent restaurant in Utrecht

Wagamama opent op 7 maart een restaurant op het Stationsplein in Utrecht. Wagamama Utrecht is de 7e Nederlandse vestiging van de Aziatische keten.

De zevende vestiging van Wagamama, de keten met shared-dining Aziatische restaurants, opent op 7 maart de deuren op het Stationsplein in Utrecht. De keuze voor Wagamama Utrecht was snel gemaakt, laat de keten weten. Het centraal station in Utrecht is een van de drukste stations in Nederland en na de goede ervaringen met de opening van een vestiging in Amsterdam Centraal Station, was de bedenktijd kort.

Sinds 2013 in Nederland

Begin 2015 opende Wagamama met hulp van crowdfunding de vierde vestiging, in het Amsterdamse Centraal Station. Ondernemer Arjen Schrama haalde het Britse concept in 2013 naar Nederland. Wagamama heeft in Nederland inmiddels vestigingen in Amsterdam (4), Rotterdam en in de Designer Outlet in Roermond. In 1992 opende de eerste vestiging in Londen en nu zijn er wereldwijd meer dan 150 vestigingen.

Lees ook: 'Aziatische restaurants Top 168 van 2018'

Filosofie gebaseerd op vastberadenheid

Wagamama is Japans voor 'ondeugend kind' of ' iemand die eigenwijs en vastberaden is'. Een goed voorbeeld van die vastberadenheid is de kunst van 'kaizen', het betekent 'goede verandering'. Deze filosofie is de kern van de organisatie.

Lees ook: 'GaultMillau 2018: Aziatisch, van traditioneel tot innovatief'

Wagamama Utrecht biedt ramen en curry's

Wagamama is geïnspireerd op het snelle tempo in de Japanse ramen bars en Aziatische gerechten. Op de menukaart staan 8 soorten ramen (grote kommen met bouillon en verschillende soorten toppings), 14 soorten curry's (van kruidig en mild tot super pittig), 7 teppan gerechten (noedels gebakken op een hete vlakke plaat) en 5 donburi (grote kom met gestoomde rijst en verschillende soorten toppings).

Wagamama staat op plek 85 in de Top 100 Grootste Horecabedrijven