Vondel Hotels opent wormenhotel

Vondel Hotels opent wormenhotel
Arjan van den Hof checkt eerste worm in.

Op de eerste dag van de lente is op bijzondere wijze het Wormenhotel op de Bantammerbrug op de Geldersekade geopend door Arjen van den Hof, eigenaar van Vondel Hotels en Kin-Ping Dun, ondernemer op de Geldersekade.

Van den Hof en Dun checkte de allereerste worm in het hotel in. Buurtbewoners en ondernemers van de Geldersekade droegen bij aan deze feestelijke opening. Zo werd er een lied gezongen door Opera-en Klezmerzangeres Marianne Selleger, droeg buurtdichter Adriaan Deurloo een gedicht voor over de Bantammerbrug en hief stadsdeelwethouder Boudewijn Oranje het glas op dit groene buurtinitiatief. Vondel Hotels en ondernemer Kin-Ping Dun van Dun Yong, zijn hoofdsponsors van dit bijzondere en tevens allerkleinste ‘hotel & restaurant’ ter wereld.

Duurzaam buurtinitiatief

wormenhotelDuurzaamheid is ook mogelijk in hartje centrum. Om de Bantammerbrug in de oude luister te herstellen en een tegenwicht tegen de drukke ‘onleefbare’ situatie op de Geldersekade te bieden is er een buurtinitiatief gestart om onder andere een Wormenhotel te plaatsen op de brug.

Deze wormenbak is een systeem waarmee organisch afval op eenvoudige wijze kan worden omgezet naar rijke compost. Deze compost kan worden gebruikt om de geveltuinen op de Geldersekade te bemesten. Dit buurtinitiatief komt tot stand door een samenwerking tussen buurtbewoners, ondernemers en de Gemeente Amsterdam. Hierin is een oproep gedaan naar buurtbewoners en ondernemers om via een crowdfunding-actie het wormenhotel te financieren.

Arjen van den Hof, eigenaar Vondel Hotels vertelt: 'Ik ben trots dat wij samen met Kin-Ping Dun dit mooie duurzame initiatief kunnen sponsoren. Op deze manier brengen we de buurt dichter bij elkaar en zorgen we voor een meer groene en leefbare omgeving op de Geldersekade.'

Vondel Hotel op Geldersekade

wormenhotelVondel Hotels opent in 2020 een hotel op de Geldersekade. Met mede-eigenaar Kin-Ping Dun, initiatiefnemer NV Zeedijk en architect André van Stigt, starten zij met de bouw van dit hotelproject. Met de bouw van dit hotel willen zij ervoor zorgen dat de buurt wordt opgeknapt. Ze willen extra aandacht vestigen op veiligheid, werkgelegenheid en restauratie van de bestaande gevels. Ook zal het hotel een ontmoetingsplek worden voor buurtbewoners.

>>Leestip: Arjen van den Hof van Vondel Hotels hoeft niet naar het buitenland