Bird Brewery en Oersoep brouwen samen Chick Magnet

Bird Brewery en Oersoep brouwen samen Chick Magnet
Chick Magnet van Bird Brewery en Oersoep.

Bird Brewery brouwt in 2018 iedere maand een collaboration brew met een bierbrouwerij uit een andere provincie. In maart werkt de Amsterdamse brouwerij samen met het Gelderse Oersoep. Het resultaat is de Chick Magnet: een Sour Pale Ale.

De Amsterdamse brouwerij Bird Brewery gaat in 2018 het hele land door en brouwt elke maand met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. In maart lanceert de brouwerij samen met het Gelderse Oersoep de Chick Magnet. Deze Sour Pale Ale is fris, licht zuur en doordrinkbaar. Dit biertje is de ideale kennismaking met het biertype sour. Door een flinke dosis abrikozen blijft het bier fruitig van smaak.

De derde collaboration brew is gebrouwen met Oersoep uit Nijmegen. De Nijmeegse brouwerij is de afgelopen jaren snel gegroeid en heeft zich intussen gevestigd in de voormalige honigfabriek. Oersoep staat bekend om droge en complexe bieren.

Lees ook: Terras biertrends: 90% gasten volgt bieradvies op

Bird Collab Tour

De mannen van Bird Brewery, Rik en Ralph, zijn blij met de uitkomst van het derde collab bier. ‘De Chick Magnet is een bier dat ik zelf ook graag drink. Het is extra leuk om een sour te brouwen met Oersoep, omdat zij hier enorm veel ervaring mee hebben’, vertelt Rik. ‘Bovendien hebben we tijdens het brouwen een fantastische tijd gehad. Hele leuke gasten, veel geproefd en ontzettend veel gelachen met de mannen van Oersoep.’

Ook Ralph is enthousiast over de Bird Collab Tour. ‘De Gijtlijster en de Barley Bird zijn met open armen ontvangen. De bieren krijgen prachtige waarderingen op reviewsites en social media. Ik ben ervan overtuigd dat de Chick Magnet ook in de smaak valt bij de bierkenners. Het is echt een topper.’

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal veertien awards met hun bieren.

Lees ook: Alcoholvrij bier is bezig aan een niet te stuiten opmars