Medewerkers AccorHotels gaan de strijd aan tegen plastic

Medewerkers AccorHotels gaan de strijd aan tegen plastic

Op Planet21 Day, een evenement dat jaarlijks terugkeert op 21 april, stimuleert AccorHotels haar werknemers om initiatieven te bedenken die de wereld een stukje beter maken.

Duurzame ontwikkeling en sociale verantwoordelijkheid staan daarbij centraal. Vorig jaar lag de focus op de reductie van voedselafval. Dit jaar gaat AccorHotels in de Benelux de strijd aan tegen plastic afval.

Planet21 initiatieven in Nederland

AccorHotels organiseert in de Benelux lokale initiatieven. Zo gaat het team van het Novotel Schiphol Airport, net als het Pullman Eindhoven Cocagne, ‘ploggen’ in het bos; joggen en plastic afval tegelijkertijd opruimen. Het ibis Leiden Centre en het Sofitel Legend The Grand Amsterdam gaan de grachten zomerklaar maken door plastic te gaan vissen. Ook het ibis Rotterdam City Centre begint aan de grote schoonmaak, lokale bewoners worden opgeroepen om zich aan te sluiten de Rotterdamse straten te ontdoen van afval.

In Den Haag gaan verschillende hotels van AccorHotels plastic doppen verzamelen om zowel plastic afval te recyclen en een goed doel te steunen, namelijk het opleiden van blindengeleidehonden. Het INK hotel Amsterdam organiseert een plastINK evenement en Mercure Amsterdam Centre Canal District steunt het Great Bubble Barrier concept door te doneren voor elke fles die wordt ingeleverd.

Doelstellingen en ‘Acting here’

Een jaar geleden stelden AccorHotels nieuwe, nóg ambitieuzere doelstellingen voor Planet21. De doelstelling van ‘Acting here’ is de afgelopen jaren realiteit geworden: de teams van de hotels waren er rotsvast van overtuigd dat ze de zaken naar een hoger niveau konden tillen, en ze rolden lokale initiatieven uit met een grote meerwaarde voor onze gasten, partners en lokale gemeenschappen. Bijna elk hotel binnen de Benelux biedt milieuvriendelijke verzorgingsmiddelen aan en gebruikt ook eco-gecertificeerde schoonmaakproducten. 85% van de hotels scheidt op dagelijkse basis het papier, glas, karton en plastic en veel hotels bieden verschillende prullenbakken in de kamers aan zodat gasten het afval kunnen scheiden.

Beter voor de omgeving

Een van de strategische pijlers van Planet 21 is de verduurzaming van vastgoed met koolstofneutrale gebouwen. Naast koolstofneutrale gebouwen is AccorHotels bezig om het energie- en waterverbruik te verminderen. Het waterverbruik bij alle hotels is gedaald met 1,8% in één jaar. Een andere doelstelling voor 2020 heeft betrekking op het recyclen van afval vanuit hotels. AccorHotels streeft ernaar om 65% van het afval te recyclen om een circulaire economie te bevorderen. Daarnaast zorgt dit voor minder grondvervuiling en afvalverbranding om zo luchtvervuiling te verminderen. Tevens krijgt het overgrote deel van het afval een tweede leven.