Bierhotspot Hopp opent op dakterras Hotel Casa

Bierhotspot Hopp opent op dakterras Hotel Casa

Op de achtste verdieping van Hotel Casa is dakterras Hopp geopend. Op de bierkaart staan voornamelijk (speciaal)bieren van lokale bierbrouwers.

De gerestylede, groene hotspot in Amsterdam Oost, was voorheen bekend als Nest. De naam heeft het dakterras te danken aan de nieuwe weg die Hotel Casa ermee is ingeslagen. Hopp is een echte ‘biergarten’, waar speciaalbiertjes van lokale brouwerijen in de spotlight worden gezet. Tijdens een exclusief openingsevent kregen verschillende bekende bierliefhebbers de kans kennis te maken met het vernieuwde concept en de lokale bierkaart. Onder leiding van De Eeuwige Jeugd brouwden zij hun eigen biertje.

Kracht van groen en lokaal

Hans Vugts, directeur Hotel Casa: ‘We willen iets nieuws bieden aan de inwoners van Amsterdam. Hopp is een daktuin waar je de drukte van de stad even kunt ontvluchten. Wanneer je boven komt waan je jezelf in een oase van groen. We hebben een simpele en toch bourgondische kaart vol wisselende speciaalbieren en (finger)food met biologische producten van lokale oorsprong. De local is juist degene die belangen van de stad het best weet te verkondigen, graag verhalen vertelt over z’n favoriete plekken en mensen weet te inspireren. Dat gevoel willen we met HOPP aanwakkeren.’

Hopp

Inspiratie, beweging en ontspanning op hoogte

Naast ontspanning, is het dakterras ook een plek waar ruimte is voor afspraken, workshops en ontbreekt het niet aan sportieve activiteiten. ‘Op ons dakterras was er altijd al ruimte voor creativiteit, maar met Hopp willen we nog meer aandacht besteden aan de details. Voorzien in de behoefte van young professionals, vriendengroepen of collega’s uit de buurt. Een locatie die geestverruimend is, zowel op professioneel als creatief vlak’, aldus Vugts.

Hotel Casa

Eind jaren ’50 werd Hotel Casa opgericht met als doel woningnood onder studenten op te lossen. Door kamers door het jaar heen gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting. Naast een overnachtingsgelegenheid is Hotel Casa de afgelopen jaren ontpopt tot een heuse hotspot met specialty coffeebar, restaurant East57. East57 is de nummer 40 van de Misset Horeca Koffie Top 100 2017.

Hopp

Nu is hier dus dakterras Hopp aan toegevoegd. Het maatschappelijke karakter van de organisatie maakt het mogelijk om iets terug te doen voor studenten in onze hoofdstad, maar ook voor de inwoners in omgeving Amsterdam Oost.