Twents Speciaalbier Festival: ruim 30 brouwers op bierfestival

Twents Speciaalbier Festival: ruim 30 brouwers op bierfestival

Op het Hazemeijer terrein in Hengelo wordt op zondag 10 juni de zevende editie van het Twents Speciaalbier Festival georganiseerd. Op het meest bezochte en oudste bierfestival van Twente laten ruim 30 bierbrouwers uit heel Nederland het publiek kennis maken met uiteenlopende bieren.

‘Het vieren van het Nederlandse speciaalbier’, is het motto van het Twents Speciaalbier Festival. Meer dan honderd speciaalbieren zijn er te proeven rondom de Twentse Bierbrouwerij. Vorig jaar kwamen er zo’n 5000 bezoekers op het festival af. Dit jaar verwacht de organisatie van het bierfestival een groei in het aantal bezoekers en daarom wordt het terrein bijna een keer zo groot met onder andere een Wijnplein, Twents Ros Rodeo Arena en Kids Playground.

Van Harlingen tot Valkenswaard

Het aanbod van zowel bieren als brouwerijen is zeer uiteenlopend. Van Brouwdok uit Harlingen tot Brouwerij de Blauwe IJsbeer uit Nieuwpoort. Allemaal kleine brouwers waarvan de bieren niet in elke supermarkt of slijter staan. Anti-kater bier, Heilig Boontje, Koene Ridder, Nachtzuster, Rokkenjager of Gladjanus. Deze en 112 andere speciaalbieren zijn te proeven tijdens het bierfestival in Hengelo. Zelfs echte bierkenners kunnen hier nieuwe bieren ontdekken.

Bierfestival met Gin-tonic, wijn en foodtrucks

Bierfestival Twents Speciaalbier FestivalNaast speciaalbier biedt de organisatie dit jaar ook veel voor niet-bierliefhebbers. Zo is er dit jaar een mooi wijnplein waar heerlijke wijnen te proeven zijn, een GT-Bar met Gin Tonics en een Foodmarkt met diverse foodtrucks. De muzikale invulling wordt verzorgd door de lokale live bands. In de Kids Area staat onder andere een springkussen en wordt er geschminkt en geknutseld.

Het Twents Speciaalbier Festival vindt zondag 10 juni plaats op het Hazemeijer-terein in Hengelo. Van 14:00 tot 20:00 uur en de toegang is gratis.