Hotelconcept CityHub opent tweede vestiging in Rotterdam

Hotelconcept CityHub opent tweede vestiging in Rotterdam

CityHub heeft een tweede vestiging in Witte de Withstraat in Rotterdam geopend. Met 126 futuristische slaapunits, een 'digital first' lobby én een app die reizigers wegwijs maakt in de stad, haakt CityHub in op de behoeftes van de travel savvy millennial.

De locatie in Rotterdam is het begin van een wereldwijde uitrol van dit innovatieve hotelconcept.  CityHub is een startup van studievrienden Sem Schuurkes (34) en Pieter van Tilburg (32). De jonge ondernemers stelden zich als doel de traditionele hotelervaring beter te laten aansluiten bij de huidige tijdsgeest en technologische mogelijkheden, waarmee ze reizen naar steden betaalbaarder en toegankelijker willen maken.

Betaalbaar comfort

Het idee ontstond tijdens hun eigen reizen. Schuurkes en Van Tilburg merkten dat het huidige aanbod niet meer aansloot bij hun wensen en dat er een groot gat bestond tussen hostels en hotels. Met het hotelconcept willen zij dit gat opvullen. CityHub combineert de privacy en het comfort van een hotel met het communitygevoel en de betaalbaarheid van een hostel. Daarmee richt het hotelconcept zich op de nieuwe reiziger van 20 – 35 jaar, die behoefte heeft aan een gepersonaliseerde reiservaring en met insider tips het maximale wil halen uit zijn bezoek aan de stad. De eerste vestiging opende op 30 oktober in de Bellamystraat in Amsterdam Oud-West.

CityHub Rotterdam

In het historische pand aan de Witte de Withstraat bevinden zich 126 strak vormgegeven privé slaapunits genaamd ‘Hubs’. Met behulp van een persoonlijk polsbandje kan de reiziger eigenhandig inchecken en zelf de bar bedienen. Gasten kunnen tijdens hun verblijf altijd en overal advies vragen aan de CityHosts, die de key to the city zijn. Deze jonge lokale helden kennen alle ins en outs van Rotterdam, zijn 24 uur per dag bereikbaar via de CityHub app en lopen rond in de Hangout.

CityHub app en WiFi-to-go

Reizigers krijgen exclusief toegang tot de CityHub app, een interactieve travel guide met een geïntegreerde chat, zodat gasten met elkaar kunnen connecten en nieuw gevonden plekken kunnen delen. CityHub biedt haar gasten daarnaast WiFi-to-go aan: een mobiele router waarmee gasten altijd en overal in Rotterdam kunnen checken wat er te doen is in de stad. In de komende drie jaar wil CityHub locaties openen in Londen, Parijs, Kopenhagen en Lissabon. Hierna volgen alle grote toeristensteden in Europa, waarna ze willen uitbreiden naar de rest van de wereld.