Nightporter is het beste bier van Nederland 2018

Nightporter is het beste bier van Nederland 2018

Nightporter heeft de hoofdprijs van de Dutch Beer Challenge in de wacht gesleept. De porter van de Bronckhorster Brewing Company kreeg de Mitra Award van Beste Bier van Nederland 2018 overhandigd in de Grote Kerk in Den Haag. Daar vond de opening van de Week van het Nederlandse Bier plaats.

De Nightporter van de Bronckhorster Brewing Company is een porter van 8%. Nightporter won eerder al goud -twee jaar achtereen- op de Brussels Beer Challenge, goud op de Dublin Craft Beer Cup en tijdens de World Beer Awards. En nu dus ook de hoofdprijs op de Dutch Beer Challenge 2018

Dutch Beer Challenge

Van alle goudenmedaille-winnaars in de subcategorieën van de Dutch Beer Challenge, kreeg Nightporter de hoogste cijfers van de jury. De Nightporterwinnaars van de subcategorieën werden reeds in maart bekendgemaakt. Dit jaar deden 400 verschillende bieren mee aan de Dutch Beer Challenge, in 23 categorieën.

Lees ook: Veel bieractiviteiten in de Week van het Nederlandse Bier

Week van het Nederlandse Bier

‘De Week’ duurt nog tot en met 21 mei. Door heel Nederland worden zo’n 100 activiteiten georganiseerd om de consument de veelzijdigheid van Nederlands bier te laten ervaren. De Nederlandse Brouwerijdagen van 19 tot en met 21 mei sluiten ‘De Week’ af. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek.