Folie Culinaire ziet line-up (inter)nationale sterrenchefs groeien

Folie Culinaire ziet line-up (inter)nationale sterrenchefs groeien

Folie Culinaire heeft weer een aantal grote namen toegevoegd aan de line-up van sterrenchefs die komen koken in de demokeuken van Culinaire Saisonnier. Na Lucas Felzine*, Santiago Torrijos*, Karen Torosyan* en Soenil Bahadoer** hebben ook Jo Grootaerts*, Mart Scherp, Alain Alders* en André Tienelt* hun deelname bevestigd.

Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht, als vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. Ieder jaar wordt er een line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie.

Jo Grootaers, Altermezzo*, Tongeren (België)

Jo Grootaers werd vorig jaar verrast met zijn eerste Michelinster. Bovendien won Grootaers in 2017 de Young Chef Belux Award en werd hij door Gault&Millau uitgeroepen tot beste jonge chef van Vlaanderen. Hij laat in oktober voor het eerst zijn verfijnde keuken met marktverse producten en atypische ingrediënten zien in de demokeuken.

Mart Scherp, Scherp, Middelburg

Mart Scherp op Folie Culinaire

Scherp is ambassadeur van de Dutch Yellowtail. Deze vissoort is geliefd bij topkoks vanwege de stevige textuur en als  alternatief voor de bedreigde blauwvintonijn of zwaardvis en wordt hier in Europa duurzaam geproduceerd. Tijdens Folie Culinaire laat Scherp zijn bereidingen van deze vis zien én proeven.

Alain Alders, De Vrienden van Jacob*, Santpoort-Noord

Alain Alders op Folie Culinaire

Alain Alders werkte onder meer bij de Kersentuin, het Amstel Hotel, De Hoefslag, Corona en Landgoed Duin & Kruidberg. In 2002 opende De Vrienden van Jacob haar deuren, met Alders als huidige Executive Chef en SVH-meesterkok. Alders omschrijft zijn stijl van koken als ‘losjes’ en wijst erop dat talent en culinaire ervaring belangrijk zijn, maar dat liefde voor het vak het verschil maakt. Zonder passie en maximale concentratie kom je niet tot topprestaties en die passie komt hij laten zien.

André Tienelt, Wild Ritter*, Durbach, Duitsland

André Tienelt op Folie Culinaire

De Duitse chef de cuisine kookt klassieke gerechten met regionale producten. Tienelt’s credo is ‘Eten moet plezier zijn’ en hij verrast met moderne interpretaties van vertrouwde producten. Zijn kookkunsten zijn beloond met een Michelinster.