Parkheuvel** serveert streetfood in nieuwe Rotterdamse Foodhallen

Parkheuvel** serveert streetfood in nieuwe Rotterdamse Foodhallen

Een van de units in de Rotterdamse Foodhallen op de Kop van Zuid komt in handen van restaurant Parkheuvel. Onder de naam Foodshed wordt hier vanaf deze zomer streetfood geserveerd, betaalbaar straatvoer maar dan met de smaak van twee sterren.

De Foodhallen opent deze zomer en Foodshed is een van de vijftien standhouders die zich straks in het verbouwde Pakhuismeesteren zal vestigen. De gerechten komen allen uit het boek Rotterdams Straatvoer van Erik van Loo, de meester-kok en eigenaar van sterrenrestaurant Parkheuvel. Verwacht gerechten als kreeftenworstjes op boterpuntjes, ravioli van linzen, een bonbon van rundvlees met aardappelsalade en pulled pork. Alle gerechten zijn bereid onder supervisie van Parkheuvel en worden dagelijks vers aangeleverd.

Het idee voor Foodshed dateert al van een aantal jaren geleden toen Erik van Loo tijdens een reis door Australië het concept bedacht. Zodra een van de initiatiefnemers achter de Foodhallen, een goed contact van Van Loo, hem over de plannen voor een Rotterdamse vestiging vertelde, sloot hij direct aan.

Foodshed

In Foodshed geen bestek of net gedekte tafels, alle fingerfood wordt met de hand gegeten. De stand beschikt over een counter met veertig krukken waaraan je kunt plaatsnemen en bij mooi weer is er het grote terras net bij de kraam waar je in de zon van je straatvoer kunt genieten. Voor een bijpassend glas wijn of champagne kun je bij de buren terecht, naast Foodshed bevinden zich straks namelijk zowel een wijn- als een champagnebar.

Parkheuvel

Restaurant Parkheuvel is het twee sterrenrestaurant van chef-kok Erik van Loo en huisvest al 30 jaar in de havenstad. Deze zomer openen Erik van Loo en zoon Juliën onder de naam Foodshed een stand in de nieuwe Foodhallen op de Wilhelminapier.