NSE 2018: Hotelschool The Hague beste hotelschool van Nederland

NSE 2018: Hotelschool The Hague beste hotelschool van Nederland

Studiekeuze 123 heeft de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018 van alle hogescholen en universiteiten in Nederland gepubliceerd. Studenten aan Hotelschool The Hague ijn erg tevreden over hun studie. Voor het eerst is Hotelschool The Hague de beste hotelschool van Nederland in vergelijking met alle publieke en private hotelscholen. Deze uitkomst betekent ook dat Hotelschool The Hague voor het vijfde jaar op rij is uitgeroepen tot de beste publieke hotelschool.

De NSE 2018 is een jaarlijkse enquete onder studenten op het HBO en universiteiten. De uitkomst wordt gepubliceerd in de keuzegids voor jhety studiejaar erna, zodat toekomstige studenten het kunnen meewegen in hun keuze voor een opleiding.

Voor Hotelschool The Hague zijn alle scores van de in totaal 17 gemeten onderwerpen verbeterd ten opzichte van vorig jaar. De scores liggen ver boven het nationale gemiddelde van alle HBO instellingen. De scores in NSE 2018 geven inzicht in de tevredenheid van de huidige studenten.

Internationalisatie scoort dit jaar het beste (4,47 op een schaal van 5). Enkele andere thema’s zijn de voorbereiding op een professionele carrière (4,40 op een schaal van 5) en de groepsgrootte (4,31 op een schaal van 5). De categorie ‘Studie programma algemeen’ werd door de studenten gewaardeerd met een 4,42 op een schaal van 5. Binnen deze categorie kreeg de vraag ‘Zou je jouw opleiding aanraden aan vrienden, familie of collega’s?’ een erg goede score van 4,59 op een schaal van 5.

Regine von Stieglitz, Voorzitter van het College van Bestuur: 'Dankzij het harde werk van onze studenten, medewerkers en alumni zijn wij uitgeroepen tot beste hotelschool van Nederland. Samen met onze community willen wij continu het verschil maken, door het creëren van een toekomst waarin gastvrijheid de hoofdrol speelt. We create hospitable futures together.'

In totaal heeft 36,4 procent van alle Hotelschool The Hague studenten de enquête ingevuld. De NSE waardering geldt als basis voor een aantal academische ranglijsten in Nederland.

Hotelschool The Hague een van de oudste

Hotelschool The Hague is opgericht in 1929 en is daarmee een van de oudste onafhankelijke hotelscholen ter wereld. De school heeft twee campussen, een in Den Haag en een in Amsterdam, met meer dan 2500 studenten en 200 medewerkers. Hotelschool The Hague is sinds 2014 ieder jaar uitgeroepen tot beste publieke Hotelschool van Nederland. In 2017 had de school volgens keuzegids HBO de beste Master bedrijfskunde. Afgestudeerden van Hotelschool The Hague bekleden managementposities in de gastvrijheidsbranche over de hele wereld.