Vernieuwd restaurant Kasteel Van Rhoon aangesloten bij Euro-Toques

Vernieuwd restaurant Kasteel Van Rhoon aangesloten bij Euro-Toques

Vernieuwd restaurant Kasteel Van Rhoon in Rhoon is recent aangesloten bij Euro-Toques. Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels is hij de 60 gepasseerd, maar zit nog lang niet stil. Onlangs besloot hij zijn restaurant in het kasteel totaal op de schop te nemen.

Klassieke lambrisering maakte plaats voor industriële muren en de keuken werd tot de grond toe gesloopt en opnieuw opgebouwd. Daarnaast werd chef-kok Erik Hilgers binnengehaald, die samen met meesterkok Aart van den Hoek - al 38 jaar de rechterhand van Ad Janssen - de keuken gaat draaien. Daarnaast sloot het restaurant van Kasteel van Rhoon zich dus ook aan bij Euro-Toques Nederland.

Inaugratie Euro-Toques

De inauguratie vond plaats in aanwezigheid van burgemeester Hans Wagner, het bestuur van Euro-Toques en genodigden. Er werd, zoals gebruikelijk, gespeecht en gesabreerd.  Over de werkwijze in de keuken heeft Ad Janssen nog steeds duidelijke ideeën. Er wordt gewerkt met producten, uit de regio en van het seizoen. Janssen was zelf ruim 30 jaar geleden één van de eerste bestuursleden van Euro-Toques Nederland.

Euro-Toques

Euro-Toques werd door driesterrenchef Paul Bocuse in het leven groepen om een ‘een dam op te werpen’ tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de ‘Code van Eer’ mochten lid worden van Euro-Toques. In deze ‘Code van Eer’ is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.