Jerry van Zuijlen van Amadore horecagroep doet stapje opzij

Jerry van Zuijlen van Amadore horecagroep doet stapje opzij

Jerry van Zuijlen (57) van de Zeeuwse Amadore groep doet een stapje opzij. Hij draagt het stokje wat betreft de dagelijkse leiding over aan Christina Elenbaas-Acda.

Jerry Van Zuijlen kreeg in 2015 de Personality Award van de Top 100 van Grootste Bedrijven en Merken van Misset Horeca. Van Zuijlen kreeg de prijs van Misset Horeca omdat hij toen al 25 jaar een ras-ondernemer was, met name in de horeca aan de boulevard van Vlissingen, en daarbuiten. Met zijn imperium Amadore Hotels & Restaurants, drukte Van Zuijlen een stempel op de Zeeuwse horeca, ook wordt hij gezien als een voorbeeld voor andere ondernemers.

Over Jerry van Zuijlen

Van Zuijlen opende in 1983 zijn eerste zaak, een midgetgolfbaan waar men pannenkoeken kon eten. Dit na te hebben gewerkt als DJ, barman én banketbakker. Twaalf jaar later opende hij op de boulevard van Vlissingen zijn eerste restaurant, waarna zijn imperium gestaag groeide. 'Ik weet heel goed waar ik begonnen ben. Maar ik weet ook wat de gast verwacht', zei hij in een eerder interview met Misset Horeca.

Over Amadore

Hij nam tijdens de Horeca Top 100 2018, de 72ste plaats in. De teller van Amadore staat ondertussen op zestien bedrijven. De collectie van oprichter Jerry van Zuijlen bestaat uit vier hotels, tien café-restaurants, een wellness- en een cateringbedrijf. Alle bedrijven sluiten volgens de filosofie van Amadore aan bij de sfeer, gemoedelijkheid en persoonlijkheid van de provincie Zeeland.  Zeeuwse streekproducten en regionale gerechten voeren er de boventoon.

Over Christina Elenbaas- Acda

Christina Elenbaas- Acda (31) is al jaren werkzaam bij Amadore. Na haar start als hotelmanager van de Kamperduinen, rondde ze haar Master Media Innovation af. Ze deed onder meer ervaring op bij haar reeds verkochte media bedrijf Shinemark. Jerry Van Zuijlen blijft verbonden aan Amadore.  'Jerry gaat zich nu vooral bezighouden met onze plannen voor verbouwingen, nieuwbouw en uitbreiding', zegt Elenbaas-Acda tegenover de Provinciale Zeeuwse Courant.

Bekijk hier het interview met Jerry van Zuijlen na de winst van de Personality Award