Maître Casper Westerveld verlaat restaurant Vinkeles*

Maître Casper Westerveld verlaat restaurant Vinkeles*
Casper Westerveld

Casper Westerveld verlaat na 12,5 jaar sterrestaurant Vinkeles in The Dylan hotel in Amsterdam. Hij gaat het onderwijs in. Westerveld wordt praktijkinstructeur aan de Hotelschool Den Haag.

Wie Casper Westerveld (1981) gaat opvolgen bij restaurant Vinkeles is nog niet bekend. ‘We zijn nog op zoek naar een nieuwe maître voor Restaurant Vinkeles,’ meldt het persbericht.

Casper Westerveld startte zijn loopbaan bij restaurant Vinkeles in 2006 als assistent restaurant manager en werkte hiervoor onder andere als chef de rang bij restaurant Vossius en Restaurant La Rive. In 2017 verkoos Gault&Millau hem tot gastheer van het jaar.

Al die jaren was zijn motto bij Vinkeles, waar chef Dennis Kuipers kookt: ‘Elke gast is verschillend,  maar we willen dat iedereen Vinkeles verlaat met het gevoel dat er echt aandacht aan hen besteed is en dat ze graag snel terugkomen.’

Casper Westerveld

Tijdens zijn opleiding aan de Hotelschool in Amsterdam bracht Casper Westerveld een jaar in The Bonham Hotel door in Edinburgh, waar de Schotten hem de kracht van persoonlijke service bij brachten. Het was een keerpunt voor Westerveld die vanaf dat moment besloot om zijn carrière te wijden aan perfecte service.

Casper Westerveld is sinds 2007 verantwoordelijk voor de service bij restaurant Vinkeles. In 2015 behaalde hij zijn Meestergastheer-diploma, de hoogste onderscheiding voor een Nederlandse Maître.

‘We zijn ongelooflijk dankbaar voor de prachtige jaren die we met elkaar hebben beleefd, met als bekroning de Michelinster in 2009. Namens het volledige team van The Dylan Amsterdam wens ik Casper veel succes in dit nieuwe hoofdstuk van zijn carrière. We zijn trots dat Casper met de kennis die hij bij ons heeft opgedaan gaat bijdragen aan de opleiding van een nieuwe generatie hoteliers,’ aldus general manager van The Dylan, René Bornmann.

Video

Casper Westerveld: Gastheer van het Jaar:

https://youtu.be/CGVvrGXnL74