Keuzegids HBO 2019: Hotelschool The Hague beste hotelschool in Nederland

Keuzegids HBO 2019: Hotelschool The Hague beste hotelschool in Nederland

Volgens onderzoek van Keuzegids HBO 2019 is Hotelschool The Hague (met campussen in Den Haag en Amsterdam) de beste hotelschool van Nederland. Over het algemeen wordt de categorie hoger hotelonderwijs erg goed beoordeeld. Het onderzoek toont dat Hotelschool The Hague de hoogste score heeft van alle publieke en privé hotelscholen. Daarnaast is Hotelschool The Hague ook genoemd in de top 5 kleinschalige hogescholen.

Regine von Stieglitz, voorzitter van het College van Bestuur: 'Als College van Bestuur zijn we buitengewoon trots op dit uitstekende resultaat. We zijn erg blij dat zowel onze studenten als experts onze voortdurende inspanningen op het gebied van kwaliteitsverbetering waarderen. deze prestatie was mede mogelijk doordat onze community zich vol toewijding inzet voor het doel ‘Creating hospitable futures together’.'

Hotelschool The Hague scoort het hoogst met een score van 88/100 voor de campus in Den Haag en 90/100 voor de Amsterdam campus. 'Wij onderscheiden ons door de wijze waarop wij theorie, praktijk en onderzoek integreren met een combinatie van kennis (IQ), emotionele intelligentie (EQ) en doorzettingsvermogen (AQ)', zegt Von Stieglitz.

De resultaten van de Keuzegids HBO 2019 zijn een combinatie van twee componenten: de prestaties en de prestatiescores van de Nationale Studenten Enquête (NSE). De prestaties worden gemeten op basis van het aantal studenten dat het eerste jaar met goed resultaat afrondt en het onderwijs binnen vijf jaar voltooit, evenals het aantal contacturen. De resultaten zijn gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en een expertoordeel, deze berust op de accreditatiebesluiten van de NVAO. De totaalscore en het eindresultaat van de Keuzegids HBO 2019 is gebaseerd op alle tien indicatoren van de uitspraken van studenten en experts en de behaalde resultaten.

Eerder werd al bekend dat Hotelschool The Hague het best had gescoord in de NSE.

Hotelschool The Hague

Hotelschool The Hague is opgericht in 1929 en is daarmee een van de oudste onafhankelijke hotelscholen ter wereld. De school heeft twee campussen, een in Den Haag en een in Amsterdam, met meer dan 2500 studenten en 200 medewerkers. Hotelschool The Hague is sinds 2014 vier keer uitgeroepen tot beste publieke Hotelschool van Nederland. In 2017 had de school volgens keuzegids HBO de beste Master bedrijfskunde. Afgestudeerden van Hotelschool The Hague bekleden wereldwijd managementposities in de gastvrijheidsbranche.