Les Patrons Cuisiniers: chefs koken met NL-gasten op Mallorca

Les Patrons Cuisiniers: chefs koken met NL-gasten op Mallorca

Chefs van Les Patrons Cuisiniers gaan in 2019 vier keer met gasten naar Mallorca. De chefs - Martin Kruithof, Edwin Vinke, Egon van Hoof en Yuri Wiesen - gaan elk vier dagen met gasten op reis. Ze koken voor de gasten, doen eventueel samen boodschappen en ze serveren ook het ontbijt.

Voor deze culinaire trips naar Mallorca werkt Les Patrons Cuisiniers samen met twee Nederlandse ondernemers – Wim en Hilly Lochtenberg - die op Mallorca twee villa’s bezitten: Mallorca Luxury Villas.

De chefs koken in de huizen en serveren hun gerechten in de beslotenheid van de villa’s. Elk huis heeft vijf tweepersoonskamers met eigen badkamer. Begin november mochten leden van de Nederlandse pers voorproeven. Chefs Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn en Edwin Vinke van De Kromme Watergang vlogen mee naar Spanje en gaven daar een intiem inkijkje in hun wereld. Journalisten deden mét de chefs boodschappen in de versmarkt Mercat de l’Olivar in Palma de Mallorca. Voelen, ruiken, proeven. En dan een keuze maken. Een klein boodschappenlijstje in de hand van de chef. De twee tweesterrenchefs steken de koppen regelmatig bij elkaar voor overleg. 'Dit hiervan maken, dat daarbij serveren. Zo bouwen we het menu op.' Op de eerste avond at het gezelschap bij restaurant Ca Na Toneta in Caimari waar de chefs zelf proefden van de authentieke keuken van Mallorca.

Vanaf voorjaar 2019 zal een select aantal gasten op het uitgestrekte landgoed Can Gelat waarop de twee villa’s staan – tegen betaling - in luxe kunnen proeven van de passie en puurheid van de chefs van Les Patrons Cuisiniers.

Data chefsdagen Mallorca 2019

zondag 7 - woensdag 10 april
Martin Kruithof** van De Lindenhof Giethoorn

zondag 14 - woensdag 17 april
Edwin Vinke** van De Kromme Watergang Hoofdplaat

zondag 6 - woensdag 9 oktober
Yuri Wiesen* van Restaurant Wiesen Eindhoven

zondag 13 - woensdag 16 oktober
Egon van Hoof* van Restaurant MOS Amsterdam

Meer data volgen. Andere data en/of Patrons zijn in overleg beschikbaar.

Patrons Mallorca

Samen koken

Tijdens elk van de vier culinaire reizen zullen de - vanuit Nederland speciaal ingevlogen - Patron-chefs koken voor de gasten. Eventueel zelfs mét de gasten. De dag begint voor bezoekers al met een signatuur chef’s ontbijt.

Patrons Mallorca

Culinaire safari

Daarnaast nemen de Patrons hun gasten mee op culinaire jeepsafari's over het eiland. Deze expedities voeren onder meer langs een authentiek Mallorcaans restaurant, een wijnhuis, een olijfolieproducent en Palma's populaire versmarkt Mercat de l’Olivar, waar gezamenlijk inkopen worden gedaan.

Door vier dagen in een ongedwongen setting met de Patrons op te trekken, krijgen gasten de kans enkele van Nederlands meest vooraanstaande chefs op een andere manier te leren kennen. En hen misschien zelfs enkele van hun keukengeheimen te ontfutselen.

Patrons Mallorca

Voorzieningen villa's

De twee villa's van Mallorca Luxury Villas zijn afzonderlijk of - met een groter gezelschap - als geheel af te huren. Ze beschikken elk over vijf slaap- en badkamers (capaciteit maximaal tien personen per villa), privé-zwembad, goed geoutilleerde keuken, tennisbaan, bioscoop en diverse terrassen.

Dankzij de ligging op een landgoed van 20 hectare met eigen wijngaard en olijfbomen, genieten gasten er van luxe, puurheid en privacy. Daar is tussen alle culinaire bedrijvigheid door voldoende gelegenheid voor.

Voor een wat actievere dagbesteding: een les van een yoga- of tennisleraar behoort tot de mogelijkheden. Evenals een tour - inclusief lunch - door het historisch centrum van Palma, een door een gids begeleide fiets-, mountainbike-, of wandeltocht of een rondje golf op een van de twintig golfbanen van Mallorca.

Arrangementen met Patron-chefs

De arrangementen met een patron-chef zijn te boeken via Mallorca Luxury Villa's vanaf € 2.450,- per persoon incl. btw. Alle verblijfskosten zijn inbegrepen, inclusief ontbijt, gevarieerde lunches en diners. Ook de kosten voor wijn, minibar, restaurants, gidsen, leraren en vervoer ter plaatse zijn inclusief. Prijs is exclusief vliegticket, greenfee en vervoer naar luchthaven Nederland. Het afhuren van één of beide villa's behoort eveneens tot de mogelijkheden.