Sneak preview: nieuw interieur voor De Kromme Watergang

Sneak preview: nieuw interieur voor De Kromme Watergang
Edwin Vinke van De Kromme Watergang

Edwin en Blanche Vinke vernieuwen in de eerste twee weken van 2019 het interieur van hun tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat. Zestien januari gaat het vernieuwde restaurant weer open. De kleuren van de oester krijgen de hoofdrol.

‘We gaan grondig restylen. Het wordt helemaal anders,’ laten  Edwin en Blanche Vinke weten aan Misset Horeca. ‘Een hele klus om dit in twee weken rond te krijgen, maar we hebben een goed team van vakmensen om ons heen verzameld, dus we gaan ervoor.’

Blanche Vinke – die zelf voor het nieuwe interieur tekende: ‘het huidige interieur is nu vrij donker, het wordt in 2019 heel licht. We gaan het geheel in de kleuren doen van een oester en natuurlijke materialen, zoals past bij ons Zeeuwse landje.’ Zeeland speelt straks niet alleen in de keuken van chef Edwin Vinke een belangrijke rol, maar dus ook in het interieur van het tweesterrenrestaurant.

Sneak Preview van de nieuwe Kromme Watergang van Edwin en Blanche Vinke

Edwin en blanche vinke

‘Wat we gaan doen: een open wijnkelder maken (met glas), nieuwe verlichting, andere vloer (van donker naar licht), andere kleuren, nieuwe gordijnen et cetera. We gaan alles veranderen met uitzondering van de stoelen. Die komen terug in het nieuwe interieur.’

Edwin en blanche vinke

De Kromme Watergang hoorde maandag 17 december dat ze ook in de Michelin gids voor 2019 weer een vermelding hebben met maar liefst twee sterren.

Restaurant de Kromme Watergang zoals het nu nog is: donkerder van kleur:

Edwin en blanche vinke


>>> Met Edwin Vinke als chef naar Mallorca?