Gerrit Greveling: nieuwe president Gastronomisch Gilde

Gerrit Greveling: nieuwe president Gastronomisch Gilde

Gerrit Greveling, voormalig sterchef en eigenaar van Restaurant Chalet Royal in Den Bosch, is de nieuwe president van het Gastronomisch Gilde. In dit Gilde gingen in 2016 onder meer de Meesterkoks en de leden van het Koksgilde op.

Gerrit Greveling volgt Loek Beemster op. Beemster, SVH Meesterkok en accountmanager van Hanos, was voorheen voorzitter van het nieuwe Gastronomisch Gilde.  Greveling draagt zelf ook de SVH Meestertitel.

Het Gilde lanceerde op de Horecava 2019 tevens een nieuwe huisstijl en een nieuwe website. De oorspronkelijke vakgroepen krijgen op deze uitingen hun oude identiteit weer deels terug. Zo is er een logo met Koksgilde en een logo met Meesterkoks. ‘De disciplines komen weer terug in de verschillende benamingen,’ zo zegt Hans Everse, vicevoorzitter van het gilde.

Het eerste optreden als voorman van het Gastronomisch Gilde was voor Gerrit Greveling op de Horecava in Amsterdam. Hij zat maandag 7 januari in de jury van de kookwedstrijd om de Gouden Koksmuts, ook wel het NK Koken genoemd. Het Gastronomisch Gilde is de wedstrijdorganisator.

Greveling: ‘Dit is natuurlijk ontzettend leuk. Het vakmanschap spat van de deelnemers af. Het niveau van de teams is hoog. En ik ben verbaasd hoe goed alle deelnemende chefs met groente omgaan. Dat doen ze heel inspirerend en verrassend,’ zegt Greveling tegen Misset Horeca als de wedstrijd nog in volle gang is.

gerrit greveling

Volgende maand gaat Greveling met het bestuur de plannen ontvouwen voor 2019.

Gerrit Greveling

Gerrit Greveling was bijna 22 jaar eigenaar en chef van Chalet Royal in Den Bosch. In de zomer van 2011 stopt hij met zijn restaurant; Edwin Kats ging later in hetzelfde pand van start met restaurant Noble. Inmiddels ook in bezit van een Michelinster.

Greveling was met zijn zaak aangesloten bij de Alliance Gastronomique; de laatste jaren van zijn ondernemerschap als restaurateur was hij tevens voorzitter van deze restaurantvereniging.

Greveling hing zijn koksbuis niet aan de wilgen toen hij stopte met Chalet Royal. Hij was nog bijna vier jaar horeca manager van golfbaan The Dutch. Momenteel is hij naast zijn rol bij het Gastronomisch Gilde ook nog culinair manager bij cateraar MPS.