Familie Moeke breidt verder uit naar Ede en Scheveningen

Familie Moeke breidt verder uit naar Ede en Scheveningen
(Moeke Enschede)

Moeke breidt uit met twee nieuwe vestigingen; in Ede en Scheveningen. Nederland telt al vijf 'Moekes'. Moeke, bar & keuken wordt omschreven als een eigentijds grandcafé met huiselijke uitstraling.

Binnenkort sluiten de deuren van restaurant Het Oude Politiebureau in Ede. Vervolgens ondergaat het pand aan de Breelaan een complete metamorfose en opent begin zomer Moeke Ede haar deuren. Laurens Meyer nam Het Oude Politiebureau begin 2018 over. 'Moeke wordt de nieuwe huiskamer van Ede, een grand-café waar iedereen, op ieder moment van de dag welkom is voor de koffie, lunch, diner of een goed gesprek. De drempel wordt verlaagd maar de kwaliteit in gastvrijheid, sfeer en gerechten blijft behouden.'

Begrip
Moeke Ede wordt de 6e Moeke vestiging onder de vlag van Meyer Beheer. Ook zijn er inmiddels vergevorderde plannen voor een vestiging in Scheveningen. Moeke Scheveningen hoopt in de zomer van 2019 open te gaan. Na de eerste Moeke in het Ginneken, een wijk in Breda, volgden al snel Moekes in Rhenen, Delft, Nijkerk en Enschede. Daar is Moeke inmiddels uitgegroeid tot een begrip.

Over Moeke

Moeke betekent ‘moeder’ in het Brabants. Op de kaart staan diverse gerechten voor lunch en diner en maar liefst zestig soorten bier, waaronder Moekes Blond, gebrouwen door Moekes eigen medewerkers in de Bax Brouwerij. Het grandcafé serveert smaakvolle, herkenbare gerechten . Typische Moeke gerechten zijn de schnitzel en de Moeke burger, garnalenkroketten, Flammkuchen en de Moeke soes.

Geopende Moekes

Moeke Delft
Moeke Ginneken, Breda
Moeke Rhenen
Moeke Nijkerk
Moeke Enschede

Grand Café Moeke Enschede opende recent de bovenste verdieping van het restaurant, waardoor het aantal zitplaatsen is verdubbeld. Ook het terras werd verdubbeld naar 210 zitplaatsen en is geschikt voor alle weersomstandigheden.

Over Laurens Meijer?

Laurens Meijer (58) groeit op in Leeuwarden, als kind van een machinebankwerker en een huisvrouw. Na de middelbare school gaat hij werken als kelner op de boot naar Vlieland en in cafés in Leeuwarden. De jonge Meijer is een fanatieke windsurfer. Begin jaren tachtig importeert hij windsurf-spullen en laat een eigen merk surfplank bouwen. Hij verhuist naar Breda en verkoopt zijn windsurfhandel. Met de opbrengst koopt hij, samen met zijn broer Gerrit, zijn eerste cafés. Meijer is dan 26. Begin jaren negentig koopt hij een grote Bredase disco, de Graanbeurs. In de jaren daarna groeit Meijer uit tot een van de grootste Nederlandse verpachters. In maart 2017 koopt hij op de Grote Markt in Groningen het iconische Drie Gezusters. Anno 2018 vallen onder zijn bedrijf Meyer Beheer zo’n veertig horecabedrijven, met een omzet van een kleine 50 miljoen. Daarvan is driekwart verpacht. Meyer houdt van snelle sporten. Zijn hobby’s zijn rally rijden, autoracen en paragliden. Meijer maakt onderdeel uit van de hoofdjury van de Cafe Top 100.