Debuut met Stan & Co naar Amsterdam én Den Haag

Debuut met Stan & Co naar Amsterdam én Den Haag
Stan&Co in Arnhem van Debuut.

Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling gaat met het concept Stan & Co naar Amsterdam én Den Haag. Op de plek waar nu nog Popocatepetl zit komt straks Stan&Co Den Haag. Popocatepetl verhuist naar een nieuwe locatie in Den Haag. Het nieuwe all day concept komt ook in Amsterdam..

De bouw van Stan & Co in Den Haag start na de kerst in 2018 en STAN zal open gaan in juni of juli. Stan & Co heeft al vestigingen in Zeist, Utrecht en Arnhem. Debuut Horeca Beheer & Ontwikkeling start daarnaast haar eerste concept in Amsterdam. Wanneer deze locatie de deuren opent, is nog niet bekend. Het nieuwe restaurant wordt ruim 500 m² groot en is verdeeld over twee etages. Net als in de rest van het pand gaat ook op deze plek een bijzondere kunstinstallatie onderdeel uitmaken van het interieur. Debuut verzorgt tevens alle food & beverage van de events in het gebouw. Daarnaast worden er meerdere ruimtes in het pand gecreëerd voor private dining, die worden ingericht door topdesigners.

Centrum voor de creatieve industrie

Copyrights 'Ontwerp ZJA Zwarts & Jansma Architecten’.

De voormalige Diamantbeurs wordt momenteel door Zadelhoff en Sijthoff Media in samenwerking met Peak Development verbouwd. Capital C wordt het nieuwe creatieve hoofdkantoor van Amsterdam. Een plek waar creatieve bureaus, ontwerpers, digitale media, kunst, cultuur en fotografie samenkomen. In het gebouw vestigen zich creatieve bedrijven, van start-ups tot mediabedrijven. Ook is er ruimte voor workshops, exposities, minicolleges en events. De inrichting gebeurt in samenwerking met een selecte groep kunstenaars, topontwerpers en jong talent. Naar verwachting opent Capital C in de eerste helft van 2019.

Verlenging van een huiskamer

‘We zijn ongelooflijk blij dat we nu onze eerste stap in Amsterdam zetten en vooral op zo’n iconische plek. Omdat hier allerlei mensen uit de creatieve sector samenkomen, zetten we hier een all day concept neer. Een verlenging van een huiskamer waar je de hele dag terecht kunt, dat is precies onze kracht’, zei Fred Bus, directie Debuut hierover eerder.

Willem Sijthoff, initiatiefnemer en mede-eigenaar Capital C vult aan: ‘De formule die Debuut hier gaat neerzetten, speelt een belangrijke rol in het terugbrengen van het open karakter van het gebouw. Dit gebeurt samen met de bijzondere kunstwerken die je door het hele pand zult vinden en de events die we organiseren. Door deze nieuwe invulling krijgt het gebouw weer een publieke functie.’

Over Debuut

Onder debuut vallen concepten als Stan&Co, Popocatepetl The Mexican, Kees, Belgian Beer Café Olivier, De Waag en De Vooruitgang. Met Waterland Private Equity trad in 2018 een kapitaalkrachtige partner toe die Debuut in staat stelt om de groeistrategie versneld uit te voeren.

Stan en Co in Arnhem. Beeld: Victor van Leeuwen