The Ascott debuteert in Nederland en opent Citadines Sloterdijk

The Ascott debuteert in Nederland en opent Citadines Sloterdijk

The Ascott, een van 's werelds grootste eigenaar-exploitanten van verblijfsaccommodaties, opent in maart 2019 haar eerste Apart'Hotel in Nederland: Citadines Sloterdijk. Het Nederlandse WIN Hotels Group zal het 48 hotelappartementen tellende complex beheren.

The Ascott blijft groeien in Europa. Tot nu zette de groep in op investeringen, strategische partnerschappen en beheerscontracten, nu richt Ascott zich in Europa op een nieuwe ontwikkelingshefboom: franchise. In maart 2019 zal de groep met Citadines Sloterdijk in Amsterdam zijn eerste Europese franchisevestiging openen.

Hiervoor gaan ze in zee met het Nederlandse bedrijf WIN Hotels Group. Ook in Frankrijk (Nantes en Straatsburg) werden twee nieuwe complexen aangekondigd die op deze manier beheerd zullen worden.

WIN Hotels Group Amsterdam, opgericht in 1997, exploiteert en beheert zowel onafhankelijke- als internationale merkhotels op toplocaties in Amsterdam. Deze samenwerking is een belangrijke stap voor Ascott, dat voor het eerst in Europa zijn knowhow en reputatie zal overdragen.

48 serviced apartments

Amsterdam is – met meer dan 30 miljoen bezoekers in 2018 - een van de populairste bestemmingen in Europa. De toekomstige residentie met 48 serviced appartments ligt in het Amsterdamse zakendistrict, vlakbij station Sloterdijk. De residentie bestaat uit 42 appartementen en 6 studio's, variërend in grootte van 30 tot 36 vierkante meter.

Deze nieuwe Europese franchiseovereenkomst vervolledigt het ontwikkelingsplan van Ascott. De twee franchiseresidenties van Citadines in Frankrijk, in Nantes en Straatsburg, die respectievelijk in 2019 en 2020 worden geopend, zullen worden geëxploiteerd door Domitys, de Franse marktleider in servicewoningen voor ouderen.

Ngor Houai Lee, Managing Director van The Ascott Limited Europe legt uit: 'Bij Ascott willen we een vertrouwensrelatie opbouwen met onze franchisenemers door hen ondersteuning en advies te geven. We zullen onze ervaring in de hotelwereld delen met WIN Hotels Group. We kunnen hen een reeks tools aanbieden om het operationele beheer te vergemakkelijken. Samen met de lokale kennis van onze partner maakt dat de sterkte van dit project.'

Citadines Sloterdijk

Patrick Kerkhoven, Chief Operating Officer van WIN Hotels zegt: 'We zijn verheugd om samen met Ascott middels Citadines Sloterdijk het merk Citadines te introduceren in Nederland, te beginnen met de metropool Amsterdam. De internationale expertise van Ascott en de bereidheid tot innovatie om te voldoen aan de marktvraag hebben ons onmiddellijk overtuigd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om langer in Amsterdam te verblijven dan in de gemiddelde Europese stad. Wij zijn dan ook verheugd gasten de mogelijkheid te bieden om zich echt thuis te voelen in Citadines Sloterdijk Apart'Hotel.'

De Ascott Groep wil zijn portefeuille tegen 2023 verdubbelen. Franchising wordt een belangrijke factor in die groeiplannen. Vooruitlopend op de doelstelling van 80.000 eenheden in 2020, is The Ascott Limited van plan om binnen 4 jaar wereldwijd 160.000 eenheden te bezitten.

Over The Ascott Limited Europe

The Ascott Limited, een dochteronderneming van CapitaLand, is een van 's werelds grootste internationale eigenaar-exploitanten met meer dan 660 vestigingen in meer dan 170 steden en meer dan 30 landen in Amerika, Azië-Stille Oceaan, Afrika, Europa en het Midden-Oosten.

De merken van de groep omvatten: Ascott, Citadines, The Crest Collection, Somerset, lyf en Quest. Wereldwijd heeft Ascott 100.000 wooneenheden.

In Europa heeft Ascott 48 vestigingen met meer dan 5.800 woningen in 8 landen: 29 in Frankrijk (14 Citadines residenties en 3 The Crest Collection residenties in Parijs en in 12 andere steden), 7 in het Verenigd Koninkrijk (The Cavendish London; 5 Citadines in Londen; Quest Liverpool), 5 in Duitsland (1 Citadines residentie in Berlijn, München, Frankfurt en Hamburg en Madison Hotel Hamburg), 2 Citadines in België (Brussel), 1 Citadines in Spanje (Barcelona), 1 Citadines in Georgië (Tbilisi), 1 vestiging in Ierland (Temple Bar Hotel Dublin), 1 Citadines in Nederland (Amsterdam).