The Fork (Iens) beperkt korting tijdens The Fork Festival

The Fork (Iens) beperkt korting tijdens The Fork Festival

The Fork - voorheen Iens - houdt voor het derde jaar op rij The Fork Festival. Grote verschil met de twee voorgaande acties: de korting van vijftig procent geldt dit jaar alleen voor het eten. Voorheen kregen gasten vijftig procent korting op de gehele restaurantrekening. Dus ook op de drankjes.

De 600 deelnemende restaurants aan The Fork Festival bieden hun gasten in de periode van 1 maart tot 14 april 2019 vijftig procent korting op het eten aan. Voorwaarde is wel dat ze via The Fork reserveren.

The Fork heeft het concept aangepast op verzoek van ondernemers. Een woordvoerder laat weten: 'We hebben geluisterd naar de wens van de restaurateurs. Zij gaven aan dat 50 procent korting op de totale rekening te veel was om regelmatig in te zetten. Nu doen meer restaurants mee en dat is voor consumenten weer aantrekkelijker.'

Gasten kunnen voor het The Fork Festival alleen reserveren via die site of de app van The Fork. Om reserveren via de app te promoten krijgen gebruiker hiervoor  100 extra Yums, het loyalty programma van The Fork.

Het Iens Festival werd in 2017 voor het eerst gehouden in Nederland. De actie werd overgenomen uit het buitenland. Vorig jaar ging Iens in herhaling en dit jaar vindt het The Fork Festival voor de derde keer plaats. Naast de wijziging in de korting (nu alleen nog op het diner en niet meer op de gehele rekening) begint de actie nu ook wat later. In 2018 ging het Iens Festival op 15 februari al van start.

600 deelnemers The Fork Festival

Volgens The Fork – een bedrijf van TripAdvisor – doen er 600 restaurants in Nederland mee aan de actie. Dat zijn er tweehonderd meer dan voorgaande edities. Alle 600 deelnemers bieden gasten 50 procent korting aan op het eten. Deze riante korting geldt niet op drankjes of op keuzemenu’s

Restaurants mogen zelf weten op welke dagen ze de korting inzetten. Veel zaken bieden elke openingsdag de helft korting aan op het eten. Parkheuvel uit Rotterdam van Erik van Loo geeft een andere invulling aan de actie. Dit restaurant biedt op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag een viergangenmenu aan voor 130 euro. Dit is wel inclusief drankjes.

Iens is nu The Fork

Iens, onderdeel van TripAdvisor, opereert sinds 18 februari 2019 onder de internationale merknaam TheFork. Iens werd in 2015 overgenomen door The Fork, onderdeel van TripAdvisor. Ook de opzet veranderde: alleen restaurants waar via The Fork kan worden gereserveerd, tonen op het platform en alleen gasten die via The Fork hebben gereserveerd, kunnen een review achterlaten.

De naamswijziging van Iens naar The Fork is niet de enige verandering. Vanaf 1 mei 2019 worden op het platform alleen restaurants getoond die ook via The Fork te reserveren zijn. The Fork zegt hiermee tegemoet te komen aan de uitkomsten van het consumentenonderzoek. Daarnaast is veelvuldig overlegd met restauranthouders en de KHN.

Een andere aanpassing is dat alleen gasten die via het eigen kanaal hebben geboekt een restaurantbeoordeling kunnen achterlaten, in analogie met de hotelbeoordelingen op TripAdvisor.