Voor het laatste strikten uitbaters Marcel van Zwam en Emiel Linssen chef Levi Janssen, die zijn sporen verdiende bij sterrenrestaurants als Chalet Royal en De Swaen in Oisterwijk.
Eclectisch interieur
Optimistisch als ze zijn, maakten Marcel en Emiel van de nood een deugd. 'De brand veroorzaakte veel problemen, maar ook kansen. We wilden al langer van koers veranderen bij Lalalaa en nu moesten we wel', aldus Van Zwam. Zijn creativiteit en neus voor bijzondere, gebruikte objecten en materialen kwamen hierbij goed van pas. 'Ik wilde een eclectisch interieur bouwen door vintage en modern met elkaar te combineren. Zo hebben we de retro bar die ik vond op Marktplaats voorzien van een nieuw marmeren blad en vier tappunten voor speciaalbier.' En achterin vind je de originele lambrisering van café De Meierijsche Kar dat vorig jaar voorgoed dichtging. 'Zo leeft De Kar toch een beetje voort bij ons.'
Culinair feestcafé
Van Zwam en Linssen, tevens eigenaars zijn van café Cosmopoliet in de Kolperstraat en De Boulevard op de Pensmarkt, innoveren graag. Dat blijkt ook uit het nieuwe culinaire concept voor Café Lalalaa. Marcel: 'In het weekend gaat hier vanaf 23.00 uur het dak eraf. Te gek, maar we zijn meer dan een feestcafé voor jongeren. Van donderdag tot en met zondag kan je bij ons ook terecht voor een goede kop koffie, een lekker speciaalbiertje en écht lekker eten. Vandaar ook ons nieuwe motto: La Bière, La Fête, Laa Cuisine. We wilden geen standaard sateetje en spareribs meer op het menu, maar iets bijzonders. Mede daarom hebben we het rookhok vervangen door een nieuwe keuken en chef Levi Janssen gerekruteerd om een laagdrempelig culinair concept te ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe lunch- en dinerkaart met verfijnde gerechten voor een klein prijsje, wat ons het enige culinaire feestcafé in Den Bosch en misschien zelfs in heel Nederland maakt.'
Online promotie
'Een culinair menu serveren bij een feestcafé vraagt natuurlijk om lef. Denk aan een broodje met Pata Negra met olijvensalade, een brioche met kalfstartaar, gerookte paling en kwartelei en een ensemble van langoustines, zalm, gember en komkommer. Klinkt chic en prijzig, maar alle gerechtjes kosten tussen de 5 en 11 euro en zijn dus makkelijk te combineren.' Om het concept te promoten organiseerde Café Lalalaa onlangs een diner voor populaire foodbloggers uit de regio.