De Librije ontwerpt met Reijersen Juweliers 'gastronomisch' horloge

De Librije ontwerpt met Reijersen Juweliers 'gastronomisch' horloge
Jonnie en Thérèse Boer

Driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle heeft samen met Reijersen Juweliers in Oudewater een uniek horloge van het merk Christiaan van der Klaauw ontworpen. 'Het uurwerk is echt aan de keukentafel van Jonnie en Thérèse Boer bedacht', vertelt Adriaan Reijersen van Buuren.

'Samen hebben we toen een super gaaf plan bedacht voor het maken van een Gastronomisch Christiaan van der Klaauw horloge.' In hoeverre het uurwerk (g)astronomisch is? 'Het Nederlandse horlogemerk Christiaan van der Klaauw is het enige topmerk dat zich volledig specialiseert in astronomische complicaties, zoals de maanstand, het planetarium en eb en vloed. Dit horloge combineert deze astronomie met de gastronomie van De Librije.' Op subtiele en persoonlijke wijze wordt dit samengebracht. 'Waaronder met de drie Michelinsterren van De Librije en de initialen van Jonnie en Thérèse Boer.'

25 jaar de Librije
Met dochter Isabelle en zoon Jimmie

Het eerste exemplaar worden getoond een zesgangen walking lunch voor genodigden. Inmiddels zijn al acht horloges gereserveerd. Eind november zijn de horloges gereed en zullen deze worden overhandigd  tijdens een Astronomisch zevengangen diner in de private Diningroom van restaurant de Librije. Gilles Faellens van Bacchantes wijnimport zal tijdens beide Gastronomische gelegenheden zorg dragen voor bijpassende wijnen.