Peter Harkema verlaat na 35 jaar Château Neercanne

Peter Harkema verlaat na 35 jaar Château Neercanne
Peter Harkema en Ans Harkema op 'hun' Chateau Neercanne

Peter Harkema heeft besloten om op zijn 65e verjaardag - in september 2019 - afscheid te nemen van Château Neercanne. Sinds augustus 1984 is hij directeur-gastheer op het Château. Oostwegel Collection gaat de komende maanden op zoek naar een opvolger.

Peter Harkema heeft te kennen gegeven om op zijn 65e verjaardag, in september 2019, de leiding van het enige Nederlandse terrassenkasteel te willen overdragen. De afgelopen 35 jaar heeft Harkema, samen met zijn vrouw Ans en het gehele team, ChâteauNeercanne uitgebouwd tot een van de bekendste restaurants in de Benelux.

In de afgelopen 35 jaar zijn onder de hoede van Harkema veel jonge mensen opgeleid en enthousiast geworden voor het keuken- en bedieningsmetier. Zo begonnen een aantal huidige topchefs hun opleiding in de keuken van Neercanne

In 35 jaar tijd kun je samen iets moois opbouwen, zegt Peter Harkema. Ons doel is altijd geweest om oprechte gastvrijheid en gastheerschap uit te dragen naar onze gasten. Aandacht hebben voor je gast, op een natuurlijke manier, maakt een gast ook zonder bord en glas dronken van geluk. Gastheerschap kost niks en voelt dan plots als krachtheerschap.

Eind vorig jaar verloor Château Neercanne na 33 jaar de Michelinster, nadat in 2017 chef-kok Hans Snijders na 37 jaar de leiding over de keuken had overgedragen aan Gilbert von Berg.

Overdracht

Camille Oostwegel sr.: We hebben begrip voor het besluit van Peter en Ans om na al die jaren het gastheer-stokje over te dragen aan een talentvolle jonge opvolger. Dat is belangrijk voor de toekomst van het unieke Château. Wij danken Peter en Ans voor de ondernemende wijze waarop ze ChâteauNeercanne, en in de opstartfase ook Château St. Gerlach, geleid hebben en de bijdrage die ze daardoor aan de gehele Oostwegel Collection geleverd hebben.

Oostwegel Collection zal de komende maanden op zoek gaan naar een opvolger (m/v).