Thermae 2000 vernieuwt hotel en installeert sauna's in mergelgrot

Thermae 2000 vernieuwt hotel en installeert sauna's in mergelgrot

Thermae 2000 bestaat dit jaar 30 jaar en is bezig met een grootscheepse renovatie van het complex. Na uitbreiding en renovatie van het wellness-deel, is dit jaar het hotel aan de beurt. Zo werden al nieuwe suites gerealiseerd, worden alle kamers aangepakt en komen er volgend jaar kamers bij. Ook installeert Thermae een voor Nederland unieke sauna: in de mergelgrotten van de Cauberg, onder het complex.

Thermae 2000 werd 30 jaar geleden gebouwd en is vanaf 2017 bezig met de uitvoering van een vernieuwingsplan van in totaal 18 miljoen euro en in 2019 is het de beurt aan het hotel. Als eerste werden twee jacuzzi-suites in gebruik genomen in de top van het piramidedak van het complex.

Bastiaan Klomp, sinds vorig jaar directeur van het saunacomplex, is trots. 'De suites zijn helemaal passend in de wellnessbeleving, met eigen infrarooddouche en jacuzzi. Het allermooiste van deze suites is natuurlijk het uitzicht, dat is echt adembenemend.

Het vernieuwingsplan is gestart met de wellness: nieuwe kleedruimtes, stoombaden en sauna’s. Medio vorig jaar werd de volledig vernieuwde Skincare vleugel opgeleverd. Ook de horeca-outlets hebben een pimp gekregen.

Hotel Thermae 2000

Dit jaar is het de beurt aan de vernieuwing van het hotel. Na de jacuzzi-suites volgen de 60 kamers, deze krijgen een vernieuwde look. Eind dit jaar moeten de kamers klaar zijn, in 2020 komen er nog 40 kamers bij.

Het hotel vernieuwen is niet het enige wat op de planning staat voor 2019, ook wordt momenteel hard gebouwd aan een panoramagebouw, waarvan de verwachte opening dit najaar is. Hierin komt een panoramasauna, waar opgietingen tot wel 100 personen kunnen worden gegeven, rustruimten en een zonneterras. Daarnaast worden er twee whirlpools toegevoegd aan het saunagebied. 

Het gebouw wordt geplaatst op het gedeelte van de ligweide met het wijdste uitzicht over het Limburgse Heuvelland. 'We verbouwen met ‘de winkel open’ en gastgenot staat bij ons op één. De planning is strategische gemaakt, waardoor de hinder van de werkzaamheden nihil is', aldus Klomp.

Mergelgrotsauna

Eenander bijzonder project dat op het punt van beginnen staat is de Trichtergrubbegroeve, welke onder de ligweide van Thermae 2000 ligt en waarvan Klomp vanaf begin 2019 de sleutel in handen heeft. Grotsauna’s in oorspronkelijke mergelgrotten, dat is het plan en dat wordt écht spectaculair. Details hoop ik snel te kunnen geven, we zitten momenteel in de onderzoeksfase qua mogelijkheden.

De relatie met de gemeente Valkenburg is gelukkig goed, noodzakelijk in een delicaat project als dit. Burgemeester Jan Schrijen is verheugd over de vernieuwingen van het wellnessresortMooi om te zien dat Thermae 2000 een kwaliteitsslag aan het maken is, hetgeen aansluit met waar wij in Valkenburg mee bezig zijn.

Met een oppervlakte van zo’n 60.000 vierkante meter is Thermae 2000 één van de grootste wellness centers van Nederland. In 1989 werd Thermae 2000 door twee fysiotherapeuten opgericht als kuuroord vanwege het bijzondere water uit eigen bron dat Thermae 2000 rijk is.

Het complex is onderdeel van European Hospitality Management Group (EHM Group), van oud-Apollo topmannen Bas Tolmeijer, Willem-Jan van den Dijssel en Francesco Monaco. 

Tot de portefeuille van EHM Group behoort onder meer het Arnhemse Hotel Haarhuis over, dat een complete metamorfose zal krijgen. Ook werd recent bekend dat EHM Group een hotel en aanvullende horeca in de Koepelgevangenis in Arnhem gaat exploiteren. Dat complex wordt verbouwd tot woningen, kantoren, hotel en restaurant.