Tweesterrenchef Francois Geurds gaat ontbijt doen

Tweesterrenchef Francois Geurds gaat ontbijt doen

Een gekookt of gepocheerd ei op tweesterrenniveau - vanaf dinsdag 25 juni 2019 kun je vanaf 7.30 uur 's morgens ontbijten bij FG Restaurant in De Hofbogen Rotterdam. Meesterkok François Geurds start als eerste sterrenchef met een hoogwaardige ontbijtservice.

Meer sterrenchefs bereiden ontbijt maar dat is dan voor hun eigen hotelgasten, zoals ook tweesterrenchef Martin Kruithof van de Lindenhof in Giethoorn doet. Francois Geurds kookt voor niet-hotelgasten; Geurds heeft geen eigen kamers in Rotterdam.

Op zijn ontbijtmenu: Huisgemaakte (zuurdesem-)broden en croissants, de beste ham ter wereld, kazen van uitsluitend A-kwaliteit. Voor wie zichzelf wil trakteren, is er kaviaar en champagne maar FG Breakfast is niet per se decadent. Sappen, salades, pancakes, FG Breakfast is juist voor ieder wat wils.

Het verschil zit ‘m vooral in de uitvoering, in de smaak, bijvoorbeeld die van de Hollandaisesaus op de eggs benedict bij FG Restaurant. Alles is vers, en alles wordt live bereid.

Het ontbijt wordt bij FG Restaurant aan tafel geserveerd. Gasten kunnen bij de bediening achter de ontbijttrolley aangeven waar ze trek in hebben. Je betaalt voor wat je bestelt. Kleine eters worden niet benadeeld.

De ochtendkrant leest erg lekker in de riante draaistoelen van FG Restaurant. FG Restaurant beschikt daarnaast over een private dining room. Tijdens of na het ontbijt kan in deze ruimte worden vergaderd.

Tot 10.00 uur kan worden aangeschoven voor het ontbijt.