Provinciewinnaars Beste Praktijkopleiders en Beste Leerbedrijven horeca op een rij

Provinciewinnaars Beste Praktijkopleiders en Beste Leerbedrijven horeca op een rij
Winnaar Beste Praktijkopleider 2018, Yukio van Dudok.

Tien horecabedrijven of aan horeca verwante bedrijven, gaan door in de landelijk strijd om Beste Praktijkopleider of Beste Leerbedrijf. SBB heeft deze week alle provinciewinnaars bekend gemaakt van deze verkiezingen. Misset Horeca zet de toppers uit onze branche op een rij.

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing Beste Leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de Beste Praktijkopleider een prijs.

De horeca kent daarnaast ook nog de verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca. Deze is recent weer van start gegaan. Tot aan de Horecava 2020 loopt het traject om een opvolger te vinden voor Van der Valk Sassenheim, de winnaar van de vorige editie. Deze keer is er voor het eerst ook een prijs voor de beste leermeester.

Tot en met 30 april 2019 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prijzen. Alle voordrachten werden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen.

Provinciewinnaars Beste Praktijkopleiders 2019

Groningen
Herman Bouma
Brasserie Restaurant De Tellerlikkers, Winschoten

Friesland
Selwyn Klinge
Hotel Restaurant Het Witte Huis, Olterterp

Drenthe
Ronnie Gankema
Lunch-café Plein 10, Assen

Heiny Wendker 
Sligro, Emmen (handel)

Overijssel
Gerhard Muller
Parkhotel de Wiemsel, Ootmarsum

Zuid-Holland
Gerben Jellema
Tui Fly Nederland

Provinciewinnaars Beste Leerbedrijf Landelijk 2019

Groningen
Camping Meerwijck

Noord-Holland
Horeca Traders

Zuid-Holland
Hotel New York

Limburg
Chateau St. Gerlach

De sectorkamers jureren nu de winnaars. Zij benoemen de acht allerbeste leerbedrijven en praktijkopleiders. Deze zestien finalisten strijden om de titel beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2019 van Nederland. In 2018 werd Leermeester Yukio Motohashi van Café Brasserie Dudok in Rotterdam uitgeroepen tot beste praktijkopleider van heel Nederland.

Finale

Maandag 18 november organiseren SBB en de MBO Raad de Dag van het mbo. Hier worden de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Ook kiest een jury de beste mbo-student van Nederland.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Download hier de pdf met alle landelijke winnaars over alle sectoren:

provinciale_winnaars_verkiezing_2019_1.pdf

Download