Groeiend aanbod gezonde horecaconcepten Schiphol

Groeiend aanbod gezonde horecaconcepten Schiphol

Na de opening van de Verspillingsfabriek in februari dit jaar, biedt Schiphol Plaza nu nog drie horecaconcepten die gericht zijn op gezond en bewust eten. De opening van de nieuwe ketens is een antwoord op de stijgende vraag naar gezonde, zogenoemde 'to go' producten die de hele dag door beschikbaar zijn.

Met de komst van Yoghurt Barn, de Health Food Wall en Eggs&Co naar Schiphol Plaza groeit het horeca aanbod met een focus op een bewuste levensstijl. 'De behoefte aan makkelijk en snel wat eten op een luchthaven is van oudsher al groot. Maar we zien een groeiende vraag onder onze passagiers naar gezonde ‘to go’ maaltijden van hoogwaardige kwaliteit. De nieuwe horecaconcepten De Verspillingsfabriek, Yoghurt Barn, Health Food Wall en Eggs&Co zijn daar voor onze reizigers uitstekende antwoorden op. Hiermee vergroten we het palet aan keuze en hopen daardoor een positieve bijdrage te leveren aan de ervaring van reizigers op Schiphol', aldus Irene Muysson, Head of Retail, F&B, Commercial Services bij Amsterdam Airport Schiphol.

De soepen van De Verspillingsfabriek zijn al langer op Schiphol Plaza verkrijgbaar. Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is een gezamenlijk initiatief van HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek. In De Verspillingsfabriek worden van groenten die te klein, misvormd of te bont zijn smaakvolle soepen gekookt. Ook de kopjes, kontjes en stronken van groenten worden als ingrediënt voor de soepen gebruikt.

Foodconcepten

Yoghurt Barn biedt reizigers, de hele dag door, onder andere biologische yoghurts met toppings naar keuze. Yoghurt Barn bevindt zich in Aankomsthal 1 en zal dagelijks geopend zijn tussen 07.00 uur en 21.00 uur. De Health Food Wall is een concept waar bezoekers 24/7 vegetarische, veganistische of glutenvrije gerechten uit de muur kunnen halen. Er worden zes verschillende seizoensgebonden maaltijden aangeboden. De automaat geeft reizigers de gelegenheid om snel en gemakkelijk een gezonde keuze te maken. De muur is te vinden op Plaza aan de raamzijde.

Eggs&Co, een concept van Vermaat Airport Exploitaties met gerechten die allemaal gemaakt zijn van kip of ei. Waar je ook voor kiest, elk gerecht is bereid met aandacht voor mens, dier en omgeving. De horecagelegenheid werkt vooral met duurzame ingrediënten en de gerechten worden vers in de keuken bereid. Eggs&Co, is te vinden grenzend aan het treinstation en dagelijks geopend van 06.00 uur tot 23.00 uur.

Over Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol verwelkomde in 2018 71 miljoen passagiers en er werd 1,7 miljoen ton vracht vervoerd. Met 327 rechtstreekse bestemmingen over de hele wereld biedt Schiphol een van de beste netwerken aan bestemmingen en frequenties in Europa. Schiphol is daarmee één van de belangrijkste mainports van Europa en één van de twee Europese hubs van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn circa 67.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Royal Schiphol Group. Royal Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. De ambitie van Royal Schiphol Group is om Schiphol te ontwikkelen tot Europe’s Preferred Airport: de voorkeursluchthaven voor reizigers, luchtvaartmaatschappijen en logistieke dienstverleners.