Bartel Geleijnse schrijft boek over sociaal ondernemen

Bartel Geleijnse schrijft boek over sociaal ondernemen
Bartel Geleijnse (rechts) met een van de oud-medewerkers van The Colour Kitchen.

De horeca staat te springen om medewerkers, terwijl er voldoende talent staat te trappelen om aan het werk te gaan. Je moet alleen weten waar te zoeken. Bartel Geleijnse, medeoprichter van Purpose People Practice en één van de drijvende krachten achter The Colour Kitchen deelt in zijn  boek 'Ongekend talent - Eindelijk iedereen werk' zijn ervaringen en laat hij zien dat (bijna) iedereen zinvol aan het werk kan.

Bartel Geleijnse weet het ‘trigger-moment’ nog haarfijn: toen hij tijdens een pitch namens het cateringbedrijf waar hij destijds werkte bij het Sophia Kinderziekenhuis de vraag kreeg: hoe maatschappelijk verantwoord ben je zelf bezig? Het zweet brak hem uit, want hij moest het antwoord schuldig blijven. Confronterend? Absoluut. Als even later The Colour Kitchen als startende onderneming op zijn pad komt, weet Bartel Geleijnse wat hem te doen staat en besluit hij zijn hart te volgen. De rest is geschiedenis.

The Colour Kitchen

The Colour Kitchen is gebaseerd op de overtuiging dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving, ook mensen die zoals dat heet ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben. The Colour Kitchen biedt hen kansen om in de eigen restaurants en bedrijfs- en horecacatering een diploma in de horeca te halen en helpt hen daarna zoveel mogelijk op weg naar een baan.

Onder de begeleiding van Bartel groeide The Colour Kitchen uit tot een bloeiend bedrijf en voorbeeld sociale onderneming. Afgelopen twee jaar had hij al afstand genomen van de dagelijkse bedrijfsvoering en ondersteunde hij andere bedrijven bij inclusie en sociaal ondernemen. Nu vond hij het tijd om zijn ervaringen te delen, zeker nu maatschappelijk betrokken of betekenisvol ondernemen corporate Nederland steeds meer bezighoudt. Het heeft geleid tot het boek ‘Ongekend talent, eindelijk iedereen werk’.