Haarlem Culinair: Chef's Table van sterrestaurant Ratatouille

Haarlem Culinair: Chef's Table van sterrestaurant Ratatouille
Jozua Jaring

Tijdens de 25e editie van Haarlem Culinair begin augustus, worden er twee nieuwe initiatieven toegevoegd aan het programma. Een daarvan is de Chef's Table van Jozua Jaring van sterrestaurant Ratatouille Food & Wine.

Restaurant Ratatouille Food & Wine komt voor het eerst met een Chef’s Table tijdens het culinaire event in Haarlem. Op het dak van de cocktailbar wordt een pop-up restaurant ingericht waar dagelijks op vaste tijden een 3-gangenmenu wordt geserveerd.

Chef’s Table Jozua Jaring

Ratatouille Food & Wine serveert een 3-gangen sterrenmenu aan de Lavazza Chef’s Table op het dak van de cocktailbar Wigbolt. Met een prima uitzicht over het plein en zittend rond de keuken wordt er een 3-gangenmenu geserveerd met bijpassende wijnen, water en Lavazza koffie. Er zijn verschillende tijden op 2, 3 en 4 augustus en inschrijven kan via ratatouillefoodandwine. De kosten bedragen € 79 per persoon.

Haarlem Culinair is van 1 tot en met 4 augustus.

Op de zondag is het mogelijk om deel te nemen aan de Smulpaap Tour, naast de Chef’s Table het tweede nieuwe onderdeel. Met twee personen kunnen bezoekers bij elk van de 13 restaurants een wijn spijs combinatie ‘De Smulpaap’ proeven. De Smulpaap bestaat uit één gerecht en twee proefglazen wijn. Het gerecht en de wijn die worden geserveerd zijn door de jury op zaterdag beoordeeld voor De Smulpaap.

Deelnemende restaurants Haarlem Culinair 2019

  • Restaurant ML
  • Ratatouille Food & Wine
  • Bambu Kitchen & Bar
  • Restaurant Pand 13
  • Restaurant Fris
  • Restaurant Brick
  • Dodici
  • Fortuyn
  • Bistrobar Indonesia
  • Restaurant & Bar Diga
  • Restaurant Parels
  • Ristorante Napoli
  • Ome Pietje

Het sterrestaurant van Menno Post, Olivijn uit Haarlem, doet niet mee aan het event.

Haarlem Culinair zag in 1995 het levenslicht, als viering van 750 jaar Haarlem. Het is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend culinair fenomeen.

De eerste dagen van augustus 2019 vormt de Grote Markt het toneel van een culinair spektakel.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!