Bender gaat door met failliet Olivier Horeca

Bender gaat door met failliet Olivier Horeca

Bender Foodservice Equipment gaat door met Olivier Horeca. Bender heeft dit afgesproken met de curator van het failliet verklaarde Olivier Horeca.

Het faillissement van Olivier Horeca werd op 16 juli uitgesproken. De handelsnaam, webshop, leveringen en het klantenbestand worden door Bender (sinds 1820) gecontinueerd.

De mogelijke overname van personeel is nog niet afgerond. Alle activiteiten worden geïntegreerd in het pand van Bender Foodservice Equipment in het Forepark te Den Haag.

Olivier Horeca was lang actief in non-food voor de horeca en de facilitaire markt met onder andere merken als Figgjo, Villeroy & Boch, Frilich, Craster en Mepra. Dezelfde segmenten als waar Bender Foodservice Equipment al generaties in opereert.

Bender Foodservice Equipment is dan ook zeer verheugd met de overname. Maud Martin-Bender, managing director Bender Foodservice Equipment: ‘De overname van Olivier Horeca is een mooie kans voor verdere groei en marktaandeel in de non-food sector waarbij Bender met een breed en diep pakket specialist is op het gebied van porselein, glaswerk en bestek. Daarnaast biedt Bender ook keukenapparatuur en -materialen.’

Bender Foodservice Equipment bestaat sinds 1820. Opgericht in Delft en tegenwoordig gevestigd in Den Haag (Forepark), wordt Bender geleid door de 6e en 7e generatie. Bender levert porselein, glaswerk, bestek, buffetten, accessoires en keukenapparatuur.

Bender was al importeur van Dudson, Spiegelau, Nachtmann en Eternum en levert daarnaast vele andere merken, zoals Revol, Guy Degrenne, Libbey, Hoshizaki, Henkelman, Deko en Emga-keukenmaterialen.