BBQ-interland levert 3000 euro op voor kankeronderzoek

BBQ-interland levert 3000 euro op voor kankeronderzoek

Onder een zomers zonnetje, op een Betuws Wijndomein konden gasten genieten van bbq-gerechten die waren bereid door talentvolle bbq-koks van Nederland en België.

Op 4 augustus werd in Erichem de BBQ-interland gehouden tussen het Nederlands BBQ-team en dat van België. De wedstrijd was georganiseerd door Gastropedia  en het ontvangende Betuws Wijndomein. De messen waren geslepen en de vuren opgestookt.

‘Komt dit van de BBQ? Petje af!’ De deskundige jury, onder leiding van Felix Wilbrink (De Telegraaf) was bij vlagen zelfs ontroerd door het gastronomisch gehalte van de gerechten zoals gerookte palingbereidingen, gevulde mosselen, gegrilde kalfslever, kipbereidingen, gegrilde polderhoenders en perfect gegaarde côte de boeuf.

Winst voor België

Een speciale jury, onder leiding van wijnschrijver Harold Hamersma beoordeelde de wijn-spijs combinaties. Uiteraard werden die gemaakt met de, door de jury geprezen wijnen van het Betuws Wijndomein. ‘Nederland te plat voor goede wijnen? Mooi niet. Dat hebben we vandaag weer ervaren!’ aldus Hamersma.

'Nederland leverde een prachtige prestatie, vooral met het polderhoen en de Zeeuwse mosselen. België pakte de punten overtuigend in de andere categorieën,’ aldus Wilbrink. Het Belgisch BBQ-team ging er met de beker vandoor. Het opbrengst van het event, 3000 euro,  ging naar het goede doel Support Casper (onderzoek tegen alvleesklierkanker).

Beide BBQ-landenteams werkten met oer Hollandse topproducten, die genereus beschikbaar waren gesteld door sponsors.