Biefstukrestaurant Loetje vestigt restaurant in Den Haag

Biefstukrestaurant Loetje vestigt restaurant in Den Haag
Foto: Lonneke van der Linden, Food & More Photography

Ook Den Haag heeft nu haar eigen Loetje. Loetje Den Haag is gevestigd in de voor Hagenezen zo bekende Haagsche Bluf. Loetje vestigt zich als eerste restaurant op deze bijzondere locatie waar straks meerdere horecagelegenheden zullen openen. In het najaar volgt ook nog een boutique hotel.

Voordat het zo ver was is het restaurant ingrijpend verbouwd en heeft het het Loetje stempel meegekregen, warm, gezellig en van nu. Deze Loetje heeft ook echt een eigen gezicht. De kleuren die gebruikt zijn in het interieur zijn geïnspireerd op de bordeauxrode luiken op de gevel. Daarnaast is er warm hout gebruikt en is er een tegelwand geplaatst.

Loetje Den Haag
Foto: Lonneke van der Linden, Food & More Photography

Op de vraag waarom Loetje zich nu in Den Haag heeft gevestigd antwoord Sandra van Halderen, CEO van Loetje. 'Er kwamen al jaren veel vragen van gasten om naar Den Haag te komen en we zijn daarom al lange tijd op zoek naar een geschikt pand om een Loetje in deze stad te openen. We zijn dan ook heel blij dat we dit karakteristieke pand op deze mooie locatie in het hart van Den Haag met een gezellig terras hebben gevonden'.

De Haagsche Bluf

De Haagsche Bluf is een unieke locatie. In 2000 besloot de pandeigenaar iets bijzonders van de oude passage te maken. Er staan nu panden waarvan de gevel een kopie is van een bekende gevel elders. Zo is er een kopie van het Pagehuis, dat sinds 1618 aan het Lange Voorhout staat en een kopie van een gevel uit de Denneweg uit 1898. Aan het plein staan ook een Venetiaanse toren en enkele gevels uit Delft. Haagsche Bluf won in 2001 de kleine Nieuwe Stad Prijs.

Loetje Den Haag is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur voor lunch, borrel en diner. Bij Loetje kunnen gasten ook gewoon binnenlopen zonder reservering.