Prijs hotelovernachting Rotterdam door het dak door songfestival

Prijs hotelovernachting Rotterdam door het dak door songfestival

Hotels en Bed&Breakfasts in Rotterdam en omgeving raken in een razend tempo vol door het Eurovisie Songfestival 2020.Ook lopen de prijzen flink op.

Wie van 15 tot 17 mei 2020 wil overnachten in het centrum van Rotterdam, is sowieso al een flink geldbedrag kwijt. Op Booking.com zijn momenteel nog enkele kamers beschikbaar. Een overnachting tijdens de finale kost gemiddeld op zo'n 700 euro per nacht. Op website Expedia.nl zijn nog enkele kamers beschikbaar in buitenwijken van Rotterdam voor ruim 350 euro voor een overnachting. Alleen op Airbnb lijken de prijzen nog niet te zijn opgeschroefd. Booking.com bevestigt tegenover Hart van Nederland dat ze een flinke stijging ziet in de Maasstad sinds bekend werd dat het Eurovisie Songfestival 2020 daar gehouden zal worden.

Songfestival Rotterdam

Rotterdam mag het Eurovisiesongfestival 2020 organiseren. Daarmee is Maastricht als locatie afgevallen. Op 12 en 14 mei zijn de halve finales. Op 16 mei is de finale. Eerder al sneuvelden de voorstellen van Utrecht, Arnhem en Den Bosch en haakten andere steden zelf af.

'Met Rotterdam als gaststad voor het Eurovisiesongfestival kiezen we niet alleen voor een stad met een bijzonder verhaal en een onmiskenbare daadkracht', aldus Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisiesongfestival 2020. 'We kiezen daarmee ook voor Rotterdam Ahoy, wat ons betreft de meest geschikte locatie om drie state-of-the-art tv-shows te produceren voor ruim 180 miljoen kijkers.'

Nederland gastheer

Door de overwinning van Duncan Laurence (met het nummer Arcade) in mei dit jaar is Nederland volgend jaar gastheer van de 65e editie het liedjesfestijn. Dat kan zomaar 30 miljoen euro gaan kosten.

Wie de show in Ahoy gaat presenteren wordt in december bekend. Wel is al duidelijk dat Marnix Kaart en Marc Pos de regisseurs zijn van de finale en de twee halve finales. De organisatie is in handen van NPO, AVROTROS en NOS samen met de European Broadcast Union.

Ahoy Rotterdam

De beslissing dat het songfestival in Ahoy Rotterdam wordt gehouden werd in Rotterdam met gejuich ontvangen. Directeur Jolanda Jansen reageerde uitgelaten in het NOS Journaal toen ze het telefoontje kreeg.