Restaurant met boutique hotel in vrijstaand pand aan Westerpark Amsterdam

Restaurant met boutique hotel in vrijstaand pand aan Westerpark Amsterdam

In een statig pand dat voorheen onderdeel was van de naastgelegen begraafplaats Vredenhof, opent op 1 oktober Westervillla, een restaurant annex boutique hotel met zeven kamers. Voor dat restaurant met ruimte voor 70 gasten is een nieuwe serre aangebouwd.

Ondernemer Kristian Komduur kreeg in juni 2018 de exploitatie in handen van het pand, dat in 2015 werd aangekocht door een investeringsmaatschappij. Die eigenaar had de bestemming al weten te wijzigen naar horeca. Komduur maakt er restaurant-boutique hotel Westervilla van.

In december 2018 startte Komduur met een grootschalige verbouwing van het pand, wat nauwelijks gebruikt werd. De ingang naar het terrein en de parkeerplaats worden gedeeld met de begraafplaats.

Op de benedenverdieping komt in de serre een restaurant met 70 couverts, een aparte privéruimte voor ongeveer 50 personen en een terras aan de Haarlemmerweg. De chef is Italiaans, en voert een internationale kaart met Italiaanse invloeden.

Westervilla
artist impression Kok Harleman

‘Het restaurant krijgt een laagdrempelig karakter, iedereen is welkom vanaf 08.00 uur, dus ook voor ontbijt. We zijn er voor bezoekers van de begraafplaats voor bijvoorbeeld een kop koffie maar ook voor gasten die een glas wijn willen drinken in de middag of willen lunchen of dineren.’, zegt Komduur.

Het interieur is verzorgd door House Your Brands en styliste Sanne Uivel en zal een versterkende uitstraling geven aan het prachtige pand en de omgeving. De verbouwing is in de afrondende fase, restaurant-boutique hotel Westervilla verwacht 1 oktober open te gaan.