Eén wijn van 17 Nederlandse wijngaarden

Eén wijn van 17 Nederlandse wijngaarden
Koen, Bas en Stan

Sommelier Koen van der Plas en Stan Beurskens van wijgaard St. Martinus in Vijlen hebben samen met oud-Landal topman Bas Hoogland één witte wijn gemaakt van druiven van maar liefst 17 Nederlandse wijngaarden.

De opbrengst van de Magnum fles gaat in z’n geheel naar KWF.

Sommelier van het Jaar 2019, Koen van der Plas en Wijngaardenier van het jaar 2019, Stan Beurskens van de wijngaard van het Jaar 2019 St.Martinus in Vijlen hebben de actie NL 17 domeinen gelanceerd.

Het betreft de verkoop van slechts 150 exclusieve en genummerde magnums witte wijn. De cuvee is samengesteld en afkomstig van wijn uit 17 Nederlandse wijngaarden verspreid over heel Nederland. De magnums kosten € 195 per stuk (ex BTW). De totale opbrengst van deze actie, ca. € 25000 gaat naar het KWF Kankeronderzoek.

Nederlandse wijnNederlandse wijn

De deelnemende wijngaarden, waaronder ook ‘De Kleine Schorre’, en wijngaarden van het jaar ‘Betuws Wijndomein’ en ‘De Frysling’, staan omschreven in het vorig jaar verschenen boek van Koen van der Plas ‘NL wijn & spijs’.

Initiatiefnemer en voormalig topman van Landal GreenParks, Bas Hoogland: ‘Nog nooit is er een Nederlandse wijn gemaakt met wijn van zoveel Nederlandse wijngaarden, een unicum en met recht daarom de allereerste NL wijn. Koen en Stan hebben samen deze witte wijn samengesteld en ‘gecuveerd’ en hij is écht heel mooi geworden’.

Hoogland omschrijft het als een bijzondere ode aan de groeiende populariteit van Nederlandse wijnen en hij verwacht met een paar dagen uitverkocht te zijn. De laatste genummerde magnums zijn te bestellen via 17domeinen@gmail.com.