Koksmes met 'tatoeage' van Henk Schiffmacher

Koksmes met 'tatoeage' van Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher - de tatoeage koning - brengt een speciaal koksmes op de markt. Het lemmet van 23 cm is gegraveerd met een ontwerp van Schiffmacher. Het mes is vernoemd naar zijn echtgenote, Louise.

Henk Schiffmacher brengt het mes uit onder het label van Diamant Sabatier. Het lemmet van het mes is gegraveerd met ontwerp van slagerszoon Schiffmacher. Het mes is 23 centimeter.

Schiffmacher komt uit een slagersfamilie en is al sinds hij klein was bekend met het vak. Op 16-jarige leeftijd reed slagerszoon Henk op zijn brommertje naar zijn allereerste baan: etaleur bij De Bijenkorf Amsterdam. Het mes is dan ook verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Horecaprofessionals kunnen terecht bij de Hanos.

Chefs over koksmes Henk Schiffmacher 

  • Sergio Herman : “wat gaaf, hier kun je zelfs een koe mee uitbenen”
  • Pascal Jalhay : “een eer om aanwezig te zijn en hier onderdeel van te mogen zijn”
  • Pierre Wind“unieke kwaliteit en wat een gave extra, die Chef’s mate”

Het Louise kokmes van 23cm wordt samen met een speciaal klein mes uitgebracht. Dit zakmes, genaamd Chef’s Mate, is geschikt voor zowel de professionele als de hobbykok.

Het messenduo heeft een gegraveerd lemmet en is verpakt in een luxe geschenkdoos. De Diamant Sabatier Louise set is in beperkte oplage verkrijgbaar bij de Bijenkorf en de Hanos. De lancering is op 11 september.

Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher zit al 40 jaar in het vak en is een van Nederlands bekendste tatoeëerders. Zijn faam gaat ver over onze landsgrenzen. Naast Herman Brood en Anouk tatoeëerde hij ook grote namen als Lady Gaga, Rita Ora, Robbie Williams en de leden van de Red Hot Chili Peppers.