Figi Zeist: familiehotel van ruim 100 jaar oud krijgt facelift

Figi Zeist: familiehotel van ruim 100 jaar oud krijgt facelift
foto: Michael van Oosten

Familiehotel Figi in Zeist dat meer dan 100 jaar oud is, heeft onlangs een facelift ondergaan. Het theatercafé is samengevoegd met het restaurant tot één groot grand café, het oude atrium is nu de theaterlobby en de 97 hotelkamers zijn vernieuwd.

Het ontwerp was van Gerben van der Molen van Stars Design die in Leeuwarden bijvoorbeeld het Hotel Post-Plaza deed. De pijlers voor het nieuwe interieur waren het familiebedrijf met al zijn historie en traditie, de bossen van de Heuvelrug en het feit dat Figi een een hotel met een theater is.

Zwart-wit vormt de basis van de nieuwe stijl van Figi, maar ook groen, hout en 'Ravage-elementen' komen terug in het interieur. De Parijse krullen van het voor kenners wereldberoemde Ravage-duo zie je terug in de Flotex Vision vloer van Forbo Flooring in de gangen van het hotel.

Om de hotelkamers een gezellige, maar toch strakke uitstraling te geven is gekozen voor Allura zwart eiken. Deze vloer combineert het warme gevoel van hout met de unieke eigenschappen van PVC, dat bijvoorbeeld nauwelijks onderhoud vraagt en heel makkelijk is schoon te maken.