5&33 trapt truffelseizoen af met Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer

5&33 trapt truffelseizoen af met Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer
Mirko Bischèri, Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer.

Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer.

Vanaf 25 oktober kunnen gasten bij restaurant 5&33 genieten van een 4-gangen menu met verse witte truffel uit Italië. Voor de zesde editie heeft 5&33 chef Mirko Bischèri de handen ineengeslagen met twee gepassioneerde chefs: Freek van Noortwijk en chef Guillaume de Beer. Samen met een derde compagnon vormen zij The Breda Group en zijn daarmee de trotse eigenaren van vier restaurants in Amsterdam.

De truffels van het 4-gangen menu worden in Umbrië, Italië verzameld en om de dag naar de keuken van 5&33 vervoerd. In de keuken worden de truffels nauwkeurig gewogen en vervolgens verwerkt in de gerechten. 5&33 gebruikt voornamelijk witte truffels, de luxere variant onder de truffels.

Freek en Guillaume hebben hun favoriete truffelgerecht, gefrituurde bloemkool met Hollandaise saus en truffel, toegevoegd aan het menu. 'Wij vinden het gaaf om een simpel, oer-Hollands product als bloemkool te laten floreren door te combineren met een delicaat en exclusief product als truffel. Dit signatuurgerecht komt ieder jaar wel ergens terug in een van onze restaurants. We vinden het dan ook heel tof om het truffelseizoen hiermee feestelijk te starten bij 5&33'.